Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Αράχωβα : Νέα χωματερή ή έλλειψη παιδείας ή και τα δύο μαζί?







Μας απεστάλη σήμερα το πρωί μέσω email , φωτογραφικό υλικό από περιοχή της Αράχωβας, στην οποία έχουν συσσωρευτεί προφανώς εδώ και ημέρες, βουνά σκουπιδιών και αδρανών υλικών.


Η προσπάθεια που κατέβαλε ο/η φωτογράφος, δεν έχει σκοπό να δυσφημίσει την περιοχή κατοικίας του/της, αλλά να χρησιμοποιηθεί η εν λόγω δημοσίευση σαν το ύστατο μέσο πίεσης προς τους ιθύνοντες για αποκατάσταση του εν λόγω προβλήματος.



Ένας δεύτερος αναγνώστης μας ενημέρωσε ότι το εν λόγω πρόβλημα ,ήταν ένα καθαρό διαδικαστικό θέμα με τον εργολάβο σκουπιδιών και ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχει επιλυθεί. 



Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να παρουσιάσω και τον εξής προβληματισμό μου : Είσαι κάτοικος της περιοχής,(αφορά μόνο τους μόνιμους κάτοικους εφόσον διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο και οι επισκέπτες είναι σίγουρα λιγότεροι από ότι τους χειμερινούς μήνες), βλέπεις ότι στον εν λόγω σημείο το μέσον εναπόθεσης σκουπιδιών είναι πλήρες, 



ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ?

Αδιαφορείς για το πρόβλημα και στοιβάζεις και εσύ τα σκουπίδια σου στο ήδη βεβαρημένο σημείο. Μετά έρχεσαι και παρατηρείς (δικαιολογημένα τις περισσότερες φορές) την τοπική αρχή και τους υπαλλήλους της για την μη αποκομιδή τους!





Μήπως θα έπρεπε και εσύ κάτοικε ή μη της εν λόγω περιοχής να είσαι λίγο περισσότερο ευαίσθητος ή ευαισθητοποιημένος πολίτης και να βρεις μια εναλλακτική λύση για τα απορρίμματα σου?



Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουμε γίνει μάρτυρες εναπόθεσης υλικών σε μη επιτρεπτά σημεία από διαφόρους "τύπους". Εδώ θα μου πείτε και που υπάρχει στην Αράχωβα χώρος για τέτοια υλικά.....


Το θέμα θα παρακολουθείτε από τους κατοίκους και θα ενημερώσουμε ξανά τους αναγνώστες μας αν χρειαστεί.

11 σχόλια:

  1. Αυτές οι εικόνες πρέπει να μας προβληματίζουν και να σκεπτόμαστε με σύνεση. Θλίβομαι αφάνταστα που τις βλέπω όχι γιατί φταίει σε κάτι ο δήμος ή ο εργολάβος (αν υπάρχει) αλλά γιατί οι συμπολίτες μας που είδαν ότι οι κάδοι ήταν ήδη γεμάτοι αντί να προνοήσουν επικοινωνώντας με τον δήμο για να αναφέρουν το πρόβλημα, προτίμησαν την εύκολη λύση, να αποθέσουν τα απορρίματα πάνω στα ήδη υπάρχοντα.

    Επομένως πρώτα φταίνε εκείνοι οι οποίοι βρώμισαν τον τόπο και μετά κοιτάζουμε να δούμε αν και ποιες ευθύνες υπάρχουν οπουδήποτε αλλού.

    ΙΑΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έπειτα από την επώνυμη σας παρεμβαση αγαπητέ ΙΑΛ, και μιας και είστε άριστος γνωστης της πραγματικότητας αλλά και σε ένα μεγάλο βαθμό και του διαδικτύου, θέλω να σας επισημάνω τα εξής :1ον η εν λόγω παρέμβαση με τις φωτογραφίες που μας απεστάλει και αναρτήθηκε σε διάφορα μπλογκ ( σε 3 τον αριθμό-ανεξαρτήτως αν στο ένα η διαχειρίστρια του παραμόρφωσε το θέμα για ευνόητους λόγους), έγινε για τον λόγο ότι΄οι υπεύθυνοι δεν πτοήθηκαν από τις όποιες τηλεφωνικές καταγγελίες κατοίκων της περιοχής(καρατσεκαρισμένο στην λαϊκή γλώσσα) και κατά 2ον αυτό αποδικνύεται έπειτα και από την παρέλευση 3-4 ημερών και κανένας δεν έλαβε κάποιο μέτρο αποσυμφόρησης της κατάστασης αυτής. Τελικά η άνοδος της Χρυσής Αυγής δεν είναι τυχαία (άσχετο αλλά κατανοητό)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι δε λετε ποιο ειναι το blog που κατα τη γνωμη σας παραμορφωσε το θεμα; Επισης, οταν γραφετε "για ευνοητους λογους" μπορειτε να γινετε πιο συγκεκριμενοι ωστε και εμεις οι μη γνωριζοντες λεπτομερειες να τις μαθουμε ???

      Διαγραφή
  3. Και στο πρόσφατο παρελθόν , παρατηρήθηκε το ίδιο θέμα με την ανευθυνότηα που έδειξαν κάποιοι όταν ενημερώθηκαν ότι κάποιοι άλλοι ανεύθυνοι-ιερόσυλοι ,πέταξαν τα οστά των προγόνων τους σε κοινή θέα προς σίτιση διαφόρων ζώων. Βέβαια παρά τις αρχικές και ηχηρές τυμπανοκρουσίες για απόδοση ευθυνών, το θέμα κουκουλώθηκε (λαϊκιστή) από 2 ηχηρά΄ονόματα της Αράχωβας και με την σύμφωνη γνώμη υπηρεσιακού ατόμου(ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν δυνατόν να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ?? ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 2 ΗΧΗΡΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ...

      Διαγραφή
    2. ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ, ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΗΧΗΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΣΤΕΝΗ.

      Διαγραφή
  4. Απο τη στιγμη που αναφερεστε σε 3 αλλα blogs, μηπως θα ηταν πιο σωστο εκ μερους σας να τα κατονομασετε για να μπορεσουμε να διαβασουμε τα γραφομενα τους και να βγαλουμε πιο σφαιρικες αποψεις ?? δεν ειμαστε ολοι γνωστες ολων των blogs της περιοχης.

    ευχαριστω για την τιμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι καδοι απανω εχουν ενα νουμερο,γιατι δεν το πηρε κανενας να πει στον εργωλαβο οτι ο καδος ειναι γεματος?Εγω λεω οτι και απο εκει θα εβγαζε λαβρακι!!Μηπως λεω εγω τωρα το θεμα ειναι οικονομικο και μονο οικονομικο?Γιατι διαφοροι λενε οτι ο εργωλαβος εχει παρει ολα τα λεφτα και το προσωπικο ειναι απληρωτο!!!!Ας το δουμε και αυτο!Μην παμε να ριξουμε το φταιξιμο σε λαθως ατομα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ που λες οτι θα εβγαζε λαβρακι, γιατι δεν τα γραφεις στο βλογκ στου βρε Τακη??

      Διαγραφή
  6. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε. Διαβάστε περισσότερα στην νέα ανάρτηση : http://neastereas.blogspot.gr/2013/08/blog-post_4.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Θα παραμένουν αναρτημένα, εφ' όσον είναι κόσμια.