Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Εξαγωγικό συμβόλαιο για την Αλουμίνιον ύψους 200 εκ. δολαρίων




Την πώληση 75.000 τόνων αλουμινίου σε κολώνες και πλάκες, έναντι τιμήματος 200 εκατομμυρίων δολαρίων εξασφάλισε η Αλουμίνιον Α.Ε. θυγατρική του Ομίλου Μυτιληναίος.

Η Αλουμίνιον υπέγραψε το νέο αυτό συμβόλαιο με την Ελβετική πολυεθνική Glencore η οποία πρόσφατα εξαγόρασε τον πολυεθνικό κολοσσό Xstrata και συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των τριών μεγαλύτερων μεταλλευτικών και μεταλλουργικών εταιριών παραγωγής και εμπορίας παγκοσμίως.

Οι ποσότητες θα διατεθούν στις Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές αγορές από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014.

Η σύμβαση αυτή όπως σημειώνει ο Όμιλος έρχεται να πιστοποιήσει τον εξαγωγικό προσανατολισμό του Ομίλου και «να υπογραμμίσει το σημαντικό ρόλο της βιομηχανίας Αλουμινίου στην Ελλάδα, της οποίας η προστιθέμενη αξία στο τελικό ελληνικό προϊόν που εξάγεται υπερβαίνει το 80%».

Σε επίπεδο Ομίλου για το 2013 υπολογίζεται ότι το ποσοστό των εξαγωγών στο σύνολο των πωλήσεων, θα κυμανθεί μεταξύ 80-90%, με εξαίρεση τη δραστηριότητα της ηλεκτρική ενέργειας που αφορά στην εγχώρια αγορά.

«Η επίτευξη της συμφωνίας αυτής συνδέεται με την υλοποίηση του «Μέλλοντος», του μεγάλου προγράμματος εξορθολογισμού του κόστους, ενώ εντάσσεται στο στόχο της περαιτέρω διεθνοποίησης της δραστηριότητας μεταλλευμάτων-μετάλλων, που θα διασφαλίσει την ανταγωνιστική θέση της Αλουμίνιον στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια αγορά την επόμενη 20ετία», καταλήγει σχετική ανακοίνωση του Ομίλου Μυτιληναίος.

viotia net

1 σχόλιο:

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Θα παραμένουν αναρτημένα, εφ' όσον είναι κόσμια.