Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Συναγερμός απ’ όλους για να σωθεί ο Λευτέρης



Του Γιάννη Ζωράκη

Συγκεντρώνονται χρήματα για μια σοβαρή εγχείρηση στο κεφάλι 

Αγώνας απ’ όλους για να σωθεί ο Λευτέρης Βλαστός

«Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε το Λευτέρη μας». 

Μ’ αυτή τη φράση δεκάδες άνθρωποι, φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι, δείχνουν τις τελευταίες μέρες τη συμπαράσταση τους απέναντι στις δύσκολες στιγμές που περνάει ένας νέος άνθρωπος 29 χρονών. 

Ο Λευτέρης, εδώ και ενάμιση χρόνο δίνει μια σιωπηλή μάχη, εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρεί. Με ηρεμία και νηφαλιότητα έχει αντιμετωπίσει ως τώρα δύο επιτυχημένες εγχειρήσεις καρκίνου. 

Ομως, η μοίρα ήθελε να αντιμετωπίσει έναν ακόμα αγώνα υγείας με κάποιους όζους, σε μια κατάσταση όμως διαχειρίσιμη. Στη διάρκεια των ελέγχων που γίνονταν πριν την τρίτη επέμβαση, διαπιστώθηκε ένας μεγάλος κίνδυνος με μια τρίτη εστία στο κεφάλι. 

Το κόστος της επέμβασης απαγορευτικό, αφού ανέρχεται στις 16.000 ευρώ.

Ο Λευτέρης όμως, αποδεικνύεται μεγάλος μαχητής. Εκτός από τη μάχη με το χρόνο ωστόσο, πρέπει να δώσει μία ακόμα μάχη. Αυτή με το χρήμα, που ειδικά στην συγκεκριμένη περίοδο αποδεικνύεται αμείλικτη. 

Σ’ αυτό το σημείο όμως παρεμβαίνουν οι άνθρωποι. Φίλοι και γνωστοί ξεκινούν μια δική τους μάχη προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την επέμβαση. Αυτή την προσπάθεια εκτιμούν οι γιατροί στο θεραπευτήριο Υγεία της Αθήνας και γίνονται ένα στον αγώνα ζωής. 

Κι αυτό ο Λευτέρης το εκτιμά. Η «Π» επικοινώνησε μαζί του, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τον αγώνα που γίνεται, αλλά και να βοηθήσει με όποιο τρόπο είναι εφικτό. 

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τη Διευθύντρια του Υγεία κ. Σουβατζόγλου και τη Γραμματέα του θεραπευτηρίου κ. Μακαλιά, όπως και όλους τους γιατρούς, διότι έχουν ευαισθητοποιηθεί πάρα πολύ» αναφέρει μιλώντας στην «Π» ο Λευτέρης Βλαστός, που τονίζει ότι όλοι οι γιατροί στο θεραπευτήριο μίλησαν πολύ θερμά για την περίπτωση του και θέλουν να αναλάβουν το σύνολο της θεραπείας. 

Τονίζεται πως η εγχείρηση στο κεφάλι είναι κατεπείγουσα και πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς κάθε ώρα που περνά είναι κρίσιμη. Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη, ωστόσο η ανάγκη για στήριξη παραμένει τεράστια. 

Φίλοι 

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στους φίλους του Λευτέρη, η περιπέτεια της υγείας του και όλοι προσπαθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ευχή όλων είναι ο Λευτέρης να επιστρέψει στο Ηράκλειο υγιής, με το χαμόγελο που τον έχουν συνηθίσει πάντα. 

Για το λόγο αυτό και για το ότι η θεραπεία απαιτεί ένα υπερβολικά υψηλό κόστος, οι φίλοι του Λευτέρη έχουν ανοίξει έναν αριθμό λογαριασμού τραπέζης με τα στοιχεία: 

IBAN: GR0701103000000030060240840

ΑΡΙΘ.ΛΟΓ/ΣΜΟΥ :300/602408-40, στο όνομα Ελευθέριος Βλαστός. 

“Ακόμα και το 1 ευρώ σου θα κάνει την πολύτιμη διαφορά!!!!” αναφέρουν χαρακτηριστικά στις αναρτήσεις τους, στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook. 

“Θεωρώ δεδομένο πως οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους, αλλά και καθέναν που έχει ασχοληθεί μαζί μου και προσπαθεί να βοηθήσει. Είναι κάτι που μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω» υποστηρίζει ο Λευτέρης στην προσπάθεια που γίνεται. Και το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας των Τ.Ε.Ι. στο οποίο φοιτά ο Λευτέρης με καθηγητές και μαθητές έχει βοηθήσει ιδιαίτερα την προσπάθεια που γίνεται. 

Ο.Φ.Η. 

Μεγάλη ανταπόκριση υπάρχει όμως για το Λευτέρη και από τη “θύρα 4”, η οποία έχει ξεκινήσει έναν αγώνα στήριξης στον φίλο και ομιλήτη. Τα παιδιά της θύρας κάνουν μια πολύ μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια, με σκοπό να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. 

«Θέλω να πω ότι τα παιδιά της θύρας 4 με τις ανακοινώσεις τους και την προσπάθεια που κάνουν έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και τους ευχαριστώ» λέει ο Λευτέρης και προσθέτει: «Ευχαριστώ τον καθένα ξεχωριστά και όλα τα παιδιά μαζί, το Γιώργο Αλεξάκη, αλλά και όσους βοηθούν».

http://www.patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Θα παραμένουν αναρτημένα, εφ' όσον είναι κόσμια.