Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΠΟΛΙΟΡΚΗΣΑΝ ΤΟΝ ΦΟΥΧΤΕΛ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!



ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΘ ΤΗΝ 3η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΦΟΥΧΤΕΛ 

ΦΟΥΧΤΕΛ: 3.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΟΣΟ 1.000 ΓΕΡΜΑΝΟΙ!


Το πρωί της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου πραγματοποιείται η 3η Ελληνογερμανική συνέλευση των δημάρχων. 

Σύμφωνα με αδιασταύρωτες πληροφορίες από σειρά ιστοσελίδων:

"Οι διαδηλωτές προσπαθούν να προσεγγίσουν το Περίπτερο 8 της ΔΕΘ που πραγματοποιείται ηελληνογερμανική συνέλευση με σκοπό να τη διακόψουν. Μερικοί διαδηλωτές, πάντως, κατάφεραν να σηκώσουν τα ρολά και να μπουν στο κτίριο της Διοίκησης.

Αμέσως μετά την ένταση, διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν την είσοδο από την οποία εισήλθαν οι εργαζόμενοι. Τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας φυγαδεύτηκαν, ενώ αποτράπηκε η είσοδος των διαδηλωτών στο κτίριο που πίστευαν ότι βρισκόταν ο Γιόαχιμ Φούχτελ, ο οποίος όμως δεν είχε ακόμη μεταβεί εκεί.

«3 και 60 παίρνετε και τον κόσμο δέρνετε», «Εμπρός λαέ στους δρόμους και πάλι, ο μόνος τρόπος είναι αντίσταση και πάλη», «ντροπή της πολιτικής να εξαθλιώνει το λαό», φώναζαν, μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές.

Με μπουκάλια νερού, αυγά και γροθιές επιτέθηκαν στα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο κτίριο της ΔΕΘ, όπου συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στη ΔΕΘ για να διαμαρτυρηθεί για τις δηλώσεις του εντεταλμένου της γερμανικής καγκελαρίου Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, που ανέφερε χθες ότι «1.000 Γερμανοί διεκπεραιώνουν τη δουλειά 3.000 Ελλήνων».

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν στο χώρο προσέλευσης των μελών της Συνέλευσης από αφύλαχτη περιοχή της ΔΕΘ. Πληροφορίες αναφέρουν πως προπηλακίστηκε και ο Γερμανός πρόξενος, στον οποίο πέταξαν κύπελλο με καφέ.

Στο συνεδριακό κέντρο «Ν.Γερμανός» ξεκινά η ελληνογερμανική συνάντηση παρουσία του εντεταλμένου της γερμανίδας Καγκελαρίου για τις ελληνογερμανικές σχέσεις και υφυπουργού Εργασίας, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ."

Ο γερμανός τοποτηρητής της Γερμανίας και της Α. Μέρκελ στην Ελλάδα Χάνς Γιόακιμ Φούχτελδυναμίτισε χθές το κλίμα με δηλώσεις του.«Υπάρχουν μελέτες και έρευνες που έδειξαν ότι για εργασίες όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1000 άτομα. Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν τρόποι πως θα μειωθεί ο αριθμός τους», δήλωσε ο Χ.Φούχτελ!!!

Στη συνέχεια δήλωσε, «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας θησαυρός που πρέπει να εκμεταλλευτούμε γιατί μέχρι τώρα το καθεστώς των ΟΤΑ και της Ευρώπης ήταν μόνο για θέματα χρηματοδοτήσεων. Τώρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει άλλο ρόλο». Βέβαια, είναι δύσκολο να υπάρξει μια Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο, χωρίς επάρκεια εργαζομένων για να καλύψουν τις απαραίτητες οργανικές θέσεις.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην τοπική αυτοδιοίκηση για τη διαθεσιμότητα και βέβαια στις απαράδεκτες δηλώσεις του γερμανού τοποτηρητή. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη προκειμένου να προστατέψει τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας.




«Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, ώστε να μην περάσουν τα μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος είναι παρών στη συγκέντρωση.

«Με ποιο δικαίωμα ο κ.Φούχτελ και η παρέα του συστήνουν απολύσεις και αποφασίζουν αν θα περικοπούν οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταθέτοντας στις πλάτες του δοκιμαζόμενου λαού την επιβάρυνση της λειτουργίας της;», προσθέτει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Τις δηλώσεις του Φούχτελ καταδίκασε μέσω twitter και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Να μην πετάμε ρουκέτες. Υπάρχουν εργαζόμενοι στους Δήμους που δουλεύουν πιο πολύ από τον καθένα», σχολίασε.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Το ξεπούλημα της χώρας στο ιδιωτικό κεφάλαιο είναι ο στόχος της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας και εντεταλμένου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Φούχτελ, ασφαλής από τους διαδηλωτές, σε χώρο εντός της ΔΕΘ, θα πάρει μέρος στην 3η ελληνογερμανική συνέλευση των δημάρχων, ως προσκεκλημένος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και άλλων δημάρχων. Σκοπός της επίσκεψής του είναι η προώθηση σχεδίων μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος που αφορούν την ιδιωτικοποίηση του τομέα διαχείρησης απορριμάτων αλλά και το γενικότερο ξεπούλημα της χώρας στο ιδιωτικό κεφάλαιο» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, «ο στόχος τους είναι συγκεκριμένος: να λειτουργήσουν ως προπομποί για τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κυβέρνηση, Τρόϊκα και Ευρωπαϊκή Ένωση, σταθερά προσηλωμένοι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, προσπαθούν να υλοποιήσουν τις πολιτικές τους οι οποίες εξαθλιώνουν το λαό. Μέσα σ’αυτή τη λογική Γερμανοί επιχειρηματίες προσπαθούν να πάρουν προς όφελός τουςκερδοφόρα κομμάτια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θεσσαλονίκης συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και του λαού της πόλης, που θα διαμαρτυρηθούν ενάντια στην παρουσία του γερμανού υφυπουργού στην πόλη και θεωρεί ενεπιθύμητο τον κ. Φούχτελ και την επίσκεψή του προκλητική.

Καλεί τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν μαζί με τους εργαζόμενους, αύριο (σ.σ. Πέμπτη 15/11/12) στις8.30 το πρωί, μπροστά στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου Νικόλαος Γερμανός στη ΔΕΘ(Περίπτερο 8).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Θα παραμένουν αναρτημένα, εφ' όσον είναι κόσμια.