Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Έκοψαν το ρεύμα από το άσυλο ανιάτων, από το Μυτιληναίο, όμως, όχι!





Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται στην Ελλάδα του 2012…

Σε μια χώρα, που μαστίζεται εδώ και μία διετία από την ύφεση, που προκάλεσαν τα αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας…

…σε μια χώρα, όπου οι πολίτες βλέπουν καθημερινά το βιοτικό τους επίπεδο να βυθίζεται όλο και περισσότερο…

…σε μια χώρα, όπου – λόγω όλων αυτών των προβλημάτων – βασικό ζητούμενο είναι η αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης…

…κάποιοι εξακολουθούν να δρουν ανενόχλητοι, θεωρώντας ότι μπορούν να χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο χωρίς συνέπειες.

Και, φυσικά, δεν φταίνε αυτοί, όταν κάποιοι άλλοι τους το επιτρέπουν. Και όχι απλά τους το επιτρέπουν, αλλά λειτουργούν και με δύο μέτρα και δύο σταθμά, τιμωρώντας αυτούς που χρωστάνε λίγες εκατοντάδες ευρώ.

Αυτό ακριβώς συνέβη αυτή την εβδομάδα με το άσυλο ανιάτων. Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο κτίριο, όπου στεγάζονται οι τρόφιμοι, επειδή δεν είχε πληρωθεί λογαριασμός… 866 ευρώ. Μάλιστα, από αυτά σκεφτείτε ότι μόλις τα 99 αφορούν στο ρεύμα και τα υπόλοιπα στο χαράτσι των ακινήτων, από το οποίο το άσυλο εξαιρείται !

Την ίδια στιγμή, η εταιρία Αλουμίνιον της Ελλάδος, που ανήκει στον κύριο Μυτιληναίο, χρωστάει στη ΔΕΗ πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ και εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς να τρέχει τίποτα. Με πλήρη παροχή ρεύματος.

Ακόμα περιμένουμε να δούμε πότε η διοίκηση της ΔΕΗ θα ασχοληθεί με αυτή την υπόθεση και θα πράξει τα δέοντα. Γιατί, αν κόβουμε το ρεύμα του κοσμάκη και συγκεκριμένων ευπαθών ομάδων για μόλις 900 ευρώ, τότε η Αλουμίνιον δεν θα έπρεπε να έχει ρεύμα σε μόνιμη βάση εδώ και μήνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Θα παραμένουν αναρτημένα, εφ' όσον είναι κόσμια.