Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Αράχωβα : Σοκ και δέος (Φωτογραφίες ακατάλληλες)

Τέταρτη  ανανέωση 12.30         2-5-13 




Μετά και τις επώνυμες πλέον τοποθετήσεις ορισμένων επιφανών κατοίκων Αράχωβας ,το θέμα θα πρέπει να αναρτηθεί.
Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο καθώς οι πράξεις τους είναι τουλάχιστον ιερόσυλες.

Από συνεργάτη μου, ανέβηκε αρχικά μια ανάρτηση με τίτλο ΚΑΤΑΝΤΙΑ, και επειδή  θεώρησα  ότι δεν ήταν καλοστημένη ,την κατέβασα. Τελικά ίσως και να έκανα λάθος. Σας παραθέτω και την ¨κατεβασμένη" ανάρτηση :
ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΡΑΓΙΚΕΣ     ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ.ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΣΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΤΟΠΙΚΟΥ





Το θέμα έχει ως εξής : 'Επειτα από συγκεκριμένες εργασίες που έγιναν στο νεκροταφείο Αράχωβας, προφανώς από σχετική απόφαση από το τοπικό συμβούλιο Αράχωβας (απόφαση για τις εργασίες), συγκεκριμένα άτομα, ανέλαβαν να αποπερατώσουν το έργο που τους ανατέθηκε( π.χ. διάνοιξη νέων τάφων).
Κατά την διάρκεια των εργασιών,αποκαλύφθηκαν διάφοροι σκελετοί,ατόμων που ήταν θαμμένοι πριν από πολλά χρόνια και κατά πληροφορίες σεβαστού ατόμου της Αράχωβας, ήταν και οστά ανθρώπων που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Οι εν λόγω "υπάλληλοι", θεώρησαν πρέπον (δεν ξέρω με ποια λογική και αν υπήρξε και σχετική υπόδειξη ανωτέρων) , να εναποθέσουν τα οστά στην χωματερή της Αράχωβας , όπως λέει και ο απλός κόσμος, "χύμα" , προς ευχαρίστηση των διαφόρων ζώων.
Δεν νομίζω ποτέ ότι  ο πολεμιστής της Ελλάδας, που αγωνίστηκε για την ελευθερία της χώρας του ,πίστευε ποτέ ότι έπειτα από τόσα χρόνια θα του έκαναν τέτοια μεγάλη "τιμή" . 

Οι "κύριοι", που εννοείτε είναι επώνυμοι καθώς και οι αρμόδιοι που τους ανέθεσαν αυτή την δουλειά, ελπίζω ότι πέρα το ποινικό αδίκημα που διέπραξαν , να κατάλαβαν (δεν το πιστεύω) ότι βεβήλωσαν  τις μνήμες τόσων ατόμων,ρεζίλεψαν τον ίδιο τους τον εαυτό,διέσυραν ένα ολόκληρο χωριό (κατ άλλα ανεπτυγμένο), έγιναν στην κυριολεξία ιερόσυλοι και ειδικά τέτοιες Άγιες ημέρες που όλοι προσπαθούμε να φέρουμε στην μνήμη μας τους δικούς μας ανθρώπους που έχουν φύγει από την ζωή, άλλοι κάνοντας και διάφορα τρισάγια, αυτές τις ημέρες λοιπόν, κάποιοι πέταξαν στην χωματερή τα λείψανα  των προγόνων μας.

 *Παράλειψη μου : Έπειτα από την έκταση που πήρε το θέμα , οι εν λόγω "κύριοι" , πήγαν στην χωματερή και σκέπασαν με μπάζα τα οστά, έτσι ώστε να μην είναι σε δημόσια θέα. Βεβαίως οι φωτογραφίες υπάρχουν και είναι αδιάψευστος μάρτυρας των γεγονότων. Ειδικά η φωτογραφία με τα οστά (κρανίο και τα υπόλοιπα), δίπλα σε ένα κουβά από πλαστικό χρώμα ,σοκάρει στην κυριολεξία.


Η συνέχεια τις επόμενες ημέρες και με φωτογραφίες που σοκάρουν.


Απ'ότι πληροφορηθήκαμε η Αστυνομία της Αράχωβας εδώ και αρκετό καιρό διεξάγει ήδη προανάκριση και έχει στα χέρια της πλούσιο προανακριτικό υλικό.


1 σχόλιο:

  1. Σημείωση : Σε αυτό το σοβαρο θέμα θα δεχτώ να ανέβουν σχόλια συγκεκριμενα για το θεμα αυτό.Τα υπολοιπα θα σβηνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή