Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Παρνασσός : Καλοκαιρία και κοσμοσυρροή σήμερα στο βουνό!





Πολύ καλή μέρα για χιονοδρομία σήμερα με ανοιξιάτικο χιόνι, παγωμένο το πρωί και μαλακό το μεσημέρι (μετά τις 14:00). Λόγω των εξαιρετικών συνθηκών που επικρατούσαν η προσέλευση κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη. Μάλιστα μεταξύ αυτών υπήρχαν και πολλά παιδιά αφού σήμερα είχαν την τιμητική τους οι οικογένειες!
Οι χιονοδρόμοι απόλαυσαν τις καλοστρωμένες πίστες μας με κορυφαίες σήμερα τις Σαχάρα, Ηνίοχο (Νο6) και Βάκχο.
Αύριο περιμένουμε κάποιες νεφώσεις και ισχυρούς Ν ανέμους που ελπίζουμε ότι δεν θα επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία των αναβατήρων.

Με την ευκαιρία των ανοιξιάτικων συνθηκών στο βουνό, σας προτείνουμε να συμμετάσχετε (όσοι μπορείτε) στην κατάβαση της Βελίτσας που διοργανώνει ο ΣΕΟΒ και το ΧΚΠ. Περισσότερα μπορείτε να διαβάστε στη διεύθυνση: http://www.parnassos-ski.gr/page.aspx?itemID=SPG576

Επίσης σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να γνωρίσετε την άγνωστη πλευρά του βουνού!

Η ΑΓΝΩΣΤΗ (ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ) ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ: Κι όμως υπάρχουν χιλιάδες χιονοδρόμοι που ακούν για τις πίστες Περιφερειακή, Σαχάρα και Δίας και δεν ξέρουν ούτε καν που βρίσκονται. Πίστες μαγικές, απότομες, εύκολες, πίστες παραδεισένιες! Εμείς σας προτείνουμε να τις γνωρίσετε:
Η Περιφερειακήαποτελεί την εναλλακτική σύνδεση με σκι Κελλάρια – Φτερόλακας. Είναι μια πίστα δρόμος μήκους 4 χλμ. περίπου, με απίστευτη θέα προς τις ψηλότερες κορφές του Παρνασσού Λιάκουρα και Τσάρκο και γενικά στο καθαρά αλπικό τοπίο του βουνού. Δοκιμάστε την! Η διαδρομή θα σας καταπλήξει!
Η Σαχάρααποτελεί την πίστα καμάρι του ΧΚΠ. Δύσκολη, πλατιά, πάντα με το ποιοτικότερο χιόνι στο βουνό και με σημεία πατημένα αλλά και απάτητα. Η χαρά του έμπειρου χιονοδρόμου! Για να πάτε στη Σαχάρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον συρόμενο Οδυσσέα από τα Κελλάρια και τον συρόμενο Δία από τη Φτερόλακα.
Ο Δίαςείναι η πίστα που βρίσκεται ανάμεσα στους αναβατήρες Ηνίοχο και Ερμή. Είναι μια εύκολη πίστα, εξαιρετική για μέσους σκιέρ, με το δικό της συρόμενο αναβατήρα και με μηδενική κίνηση.
Ο συρόμενος Δίας χρησιμεύει επίσης και σαν συνδετικός αναβατήρας για επιστροφή με σκι από τη Φτερόλακα προς τα Κελλάρια αλλά και για σύνδεση της Φτερόλακας με την πίστα Σαχάρα.


ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ 
Για τους διεθνείς αγώνες αλπικού σκι με τη επωνυμία APOLLONCUPπου θα διεξαχθούν στο ΧΚΠ από 28-31 Μαρτίου, στη διεύθυνση: http://www.eox.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1028:invitation-qapollonq-cup-in-parnassos-28-3132013&catid=97:2008-11-30-12-25-30&Itemid=82


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες - πίστες)
Σήμερα λειτούργησαν οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Τηλέμαχος, Βάκχος, Ερμής, Οδυσσέας, Δίας, Ηνίοχος, Παν, Πυθία, Ήρα, baby-1, baby-2, baby-3
και
οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Βάκχος, Τηλέμαχος, Διηάνειρα, Ερμής, Οδυσσέας, Δίας, Σαχάρα, Περιφερειακή, Ηνίοχος, Παν, Πυθία και Ήρα.


Αύριο θα λειτουργήσουν 
καιρού επιτρέποντος
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Τηλέμαχος, Βάκχος, Ερμής, Οδυσσέας, Δίας, Ηνίοχος, Παν, Πυθία, Ήρα, baby-1, baby-2, baby-3
και
οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Βάκχος, Τηλέμαχος, Διηάνειρα, Ερμής, Οδυσσέας, Δίας, Σαχάρα, Περιφερειακή, Ηνίοχος, Παν, Πυθία και Ήρα.


ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάντα ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΚΑΙΡΟΣ
Σήμερα
είχαμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ήταν ασθενείς-μέτριοι ΒΔ και η θερμοκρασία κυμαινόταν από -1˚ C έως +8°C.
Για αύριο προβλέπονται
νεφώσεις, ισχυροί Ν άνεμοι και θερμοκρασία από 0˚ C έως +8°C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Θα παραμένουν αναρτημένα, εφ' όσον είναι κόσμια.