Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Aπό τον ιστορικό περίπατο στο μαρτυρικό Δίστομο (ΦΩΤΟ)





Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο ιστορικός περίπατος στο μαρτυρικό Δίστομο που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Οργάνωση Λιβαδειάς-Φωκίδας της ΚΝΕ.

Οι νέοι και οι νέες, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα μάθημα ιστορίας διαφορετικό από τα άλλα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο, σχετικό με τη σφαγή του Διστόμου, το ολοκαύτωμα αυτό, που έμεινε στην ιστορία λόγω της εξαιρετικής αγριότητας που έδειξαν οι Γερμανοί κατακτητές, αλλά και οι ντόπιοι συνεργάτες τους. Εκτός από τα γεγονότα του Δίστομου αναφέρθηκαν στοιχεία για όλη την περιοχή και κυρίως για τον Καρακόλιθο, όπου 134 πατριώτες εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τη δολοφονία δύο Γερμανών αξιωματικών.

Αφού οι νεολαίοι ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, πραγματοποιήθηκε ομιλία για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ από την Μαρία Σβολιαντοπούλου, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Λιβαδειάς-Φωκίδας της ΚΝΕ.

Ιδιαίτερα απασχόλησε τη συζήτηση η διαπαιδαγώγηση των νέων κομμουνιστών και γενικότερα της νεολαίας, με αφορμή τα μαθήματα «διάπλασης των παίδων» που διοργάνωσε πρόσφατα η Χρυσή Αυγή.



http://www.902.gr/eidisi/neolaiapaideia/10993/kne-istorikos-peripatos-sto-martyriko-distomo-foto#/0

1 σχόλιο:

  1. θα ηθελα να πω κι εγω τη γνωμη μου ως προς ταυψηλα ποσοστα της χρυσης αυγης Ας θυμηθουμε την εποχη του 1981 της πολυποθητης ΑΛΛΑΓΗΣ του μεγαλυτερου λαοπλανου της μετεπολεμικης ελλαδας του αληστου μνημης ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ο οποιος για να επιτελεση την καταστροφη καθε ηθικης αξιας σε αυτον τον ευλογημενο τοπο την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΠΙ ΜΙΑ 30ΕΤΙΑ διορισε σε καθε χωριο-πολη ολων των τυχοδιωκτων-καιροσκοπων "δημοκρατων"τα βλασταρια τους των κομματικων κατα τοπους πασοκικων οργανωσεων χρεωνοντας τα δανεικα χρηματα και το μελλον αυτου του τοπου στις τωρινες και μελλοντικες γενιες και οι μη επιθυμιτοι ελληνες να μην δικαιουνται εστω και αξιοκρατικα να μπουν τα παιδια τους για εργασια Αυτοι λοιπον οι βολεμενοι ποντικοι-τρωκτικα του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ανησυχουν για την δικαιολογημενη οργη των μη προνομιουχων πολιτων του καθε χωριου-πολης Αν δεν αλλαξουν η σαπιλα αυτη να ανησυχουν τα τρωκτικαΠΑΣΟΚΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Θα παραμένουν αναρτημένα, εφ' όσον είναι κόσμια.