Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΤΟ 12o ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ




Με την συνάντηση των αγωνιζόμενων που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα Ιστορικών Αυτοκινήτων, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το 12ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις που θα διεξαχθεί τον Μάιο.

H συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε εντευκτήρια της ΕΛΠΑ, στην Αγία Παρασκευή και αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ενημέρωση των αγωνιζόμενων από την πλευρά της Οργανωτικής Επιτροπής, αφού φέτος ο αγώνας θα περιλαμβάνει σημαντικές καινοτομίες. 
Έτσι λοιπόν μετά την εορταστικού χαρακτήρα Τελετή Εκκίνησης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου στη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity θα ξεκινήσουν τον αγώνα τους την επομένη το πρωί από την Αθήνα με κατεύθυνση προς την Ιτέα,όπου τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν τόσο την Πέμπτη 16, όσο και την Παρασκευή 17 Μαΐου, για να επιστρέψουν και πάλι στην Αθήνα και την Ακρόπολη το Σάββατο 18 Μαΐου για την Τελετή Τερματισμού, μετά από 3 ημέρες αγώνα. Μια ημέρα λιγότερη θα διαρκέσει ο αγώνας των πληρωμάτων της κατηγορίας Sporting, o οποίος θα περιλαμβάνει ένα Ασφάλτινο σκέλος (την Παρασκευή 17/5) και ένα Χωμάτινο (το Σάββατο 18/5), και συνολικά 9 Ειδικές Διαδρομές.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την ευκαιρία του εορτασμού των 60ών γενεθλίων του Ράλλυ Ακρόπολις, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε, εκτός από την καθιερωμένη επίσημη Τελετή Εκκίνησης της Ακρόπολης, να διοργανώσει άλλες δυο σε Ευρωπαϊκές πόλεις, σύμφωνα με την παράδοση των αγώνων ράλλυ κατά τη δεκαετία του '50. Συγκεκριμένα, από τη Βερόνα της Ιταλίας θα εκκινήσουν οι αγωνιζόμενοι από τη Βόρεια και τη Δυτική Ευρώπη, ενώ από το Βουκουρέστι της Ρουμανίας οι αγωνιζόμενοι από τη Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, για να βρεθούν μαζί με τους έλληνες συναθλητές τους στις πανέμορφες διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας, συμμετέχοντας όλοι μαζί στο πιο απαιτητικό ιστορικό ράλλυ της Γηραιάς Ηπείρου. 
πηγή. http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=56&art_id=15150

vimaiteas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Θα παραμένουν αναρτημένα, εφ' όσον είναι κόσμια.