Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Φωκίδα : Και όμως οι Σαουδάραβες έκαναν την εμφανισή τους




Μπορεί Σαουδάραβες να ήρθαν στη Δωρίδα για να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών του ΝΗΡΕΑ, αλλά ο στόχος ήταν άλλος.

Να δημιουργήσουν στη Σαουδική Αραβία μαζί με τον ΝΗΡΕΑ ιχθυοκαλλιέργειες.

Ειδικότερα η εταιρεία ΝΗΡΕΑΣ επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του DORIDA NEWS για Σαουδάραβες επενδυτές που προσγειώθηκαν στην περιοχή Ευπαλίου με 4 ελικόπτερα.

Όπως μας ανέφερε η Κα Κορίνα Στεφάκη από το Γραφείο Προέδρου του ΝΗΡΕΑ… «πράγματι την προηγούμενη εβδομάδα είχε έλθει στην Αθήνα κυβερνητικό κλιμάκιο από τη Σαουδική Αραβία το οποίο συνόδευε ο Υφυπουργός Αλιείας της χώρας».

Η αποστολή αυτή μας επισήμανε η Κα Στεφάκη « είχε ως σκοπό κοινές δράσεις μεταξύ Νηρέα και Σαουδικής Αραβίας στη χώρα αυτή, καθώς και μεταφορά της τεχνογνωσίας μας»

Σε ότι αφορά την επίσκεψη «Ρώσων επιχειρηματιών», όπως ανέφερε το ίδιο ρεπορτάζ, το Γραφείο Προέδρου του ΝΗΡΕΑ μας ενημερώνει … «ότι δεν είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε Ρώσους επιχειρηματίες στις μονάδες μας».

Εμείς επιμένουμε στο ρεπορτάζ μας , ότι Ρώσοι επενδυτές ήρθαν στην περιοχή Ευπαλίου. Ίσως να μην είχαν σχέση με τον ΝΗΡΕΑ και το ενδιαφέρων τους να ήταν άλλο.


ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΗΡΕΑ
Με την ευκαιρία αξίζει να αναφέρουμε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βράβευσε το ΝΗΡΕΑ για την καινοτομία του στην καλλιέργεια μεσογειακών ψαριών.Το βραβείο παρουσίασε ο Υπουργός κ. Αθ. Τσαυτάρης στα εγκαίνια του περιπτέρου του Υπουργείου στη Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία «ZOOTECHNIA 2013» στις 8 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η βράβευση αναγνωρίζει την έρευνα και τις συστηματικές επενδύσεις του ΝΗΡΕΑ στο πρόγραμμα γενετικής βελτίωσης μεσογειακών ψαριών, στα συστήματα ασφάλειας και ιχνηλασιμότητας, στα νέα πρωτόκολλα εκτροφής και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

doridanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Θα παραμένουν αναρτημένα, εφ' όσον είναι κόσμια.