Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Από την Αντίκυρα ο νέος αντιπροέδρος της Οικονομικής Επιτροπής στο Δήμο Δ.Α.Α.





Στο Δίστομο, σήμερα, Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 12:30, στο Δημοτικό Κατάστημα Διστόμου του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, ύστερα από την 462/24-1-2013 πρόσκληση του Προέδρου, που επιδόθηκε νόμιμα με αποδεικτικό στα μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν.3852/10, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο κατωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

1ο ΘΕΜΑ: « Εκλογή αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής».


O Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής εισηγούμενος το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είπε τα εξής: 

«Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής στην πρώτη συνεδρίαση μετά από την εκλογή τους εκλέγουν, με φανερή ψηφοφορία, τον Αντιπρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Δικαίωμα ψήφου στην περίπτωση αυτή έχει και ό Πρόεδρος της Επιτροπής. (άρθρο 74, παρ.6 Ν.3852/2010). Αντιπρόεδρος εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία όλων των μελών της αντίστοιχης Επιτροπής. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται. Εάν και πάλι, δεν επιτευχθεί η απόλυτη πλειοψηφία, τότε διεξάγεται τρίτη ψηφοφορία και εκλέγεται όποιος λάβει τη σχετική πλειοψηφία. Σε περίπτωση ισοψηφίας διενεργείται κλήρωση από τον πρόεδρο της κατά περίπτωση οικείας Επιτροπής. Ο Πρόεδρος έδωσε το λόγο στη μειοψηφία, η οποία πρότεινε στο σώμα το τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Βαλαούρα Νικόλαο, ως Αντιπρόεδρο αυτής. Η πρόταση έγινε δεκτή από τον κ. Βαλαούρα Νικόλαο. Κατόπιν ακολούθησε φανερή ψηφοφορία. Ο κ. Βαλαούρας Νικόλαος έλαβε έξι (6) ψήφους. Κατά ψήφισε το μέλος της επιτροπής Κα Τρομπούκη – Βαρσάμη Χαρίκλεια, δικαιολογώντας την άποψή της λέγοντας ότι: «διαφωνώ με την εκλογή του συγκεκριμένου μέλους ως αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής δεδομένου ότι ο κ. Βαλαούρας έχει εκκρεμείς οφειλές προς τον Δήμο». Στη συνέχεια ο Πρόεδρος πρότεινε στην Οικονομική Επιτροπή να αποφασίσει σχετικά. Η Οικονομική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη και τις διατάξεις του άρθρ.74 παρ.6 του Ν. 3852/2010,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εγκρίνει την εκλογή του Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής που διενεργήθηκε σήμερα με φανερή ψηφοφορία και κατά την οποία εκλέχθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαλαούρας Νικόλαος ως Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής για τα έτη 2013 - 2014.
Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 2/2013

Αφού αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Οικονομάκης Παναγιώτης 

ΤΑ ΜΕΛΗ

Τρομπούκη – Βαρσάμη Χαρίκλεια
Παπαϊωάννου Στέφανος
Μπεζεντές Γεώργιος
Λουκά – Μπελίτσα Παναγιού
Πάστρας Ιωάννης
Βαλαούρας Νικόλαος




Πιστό απόσπασμα

Δίστομο, ……………

Ο Δήμαρχος

Ιωάννης Πατσαντάρας

2 σχόλια:

  1. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟΣ ΟΦΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ,ΝΕΡΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΟΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΟΥΓΚΑ.Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ είναι και παράνομος δημοτικός σύμβουλος . Χρωστάει στο Δήμο πριν τις Δ.Εκλογές !
    Όλοι το ξέρουν και κάνουν ΜΟΥΓΚΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Θα παραμένουν αναρτημένα, εφ' όσον είναι κόσμια.