Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Το ποδοσφαιρικό καμάρι της Στερεάς!

Ο Λεβαδειακός είναι ελληνικό ποδοσφαιρικό σωματείο με έδρα την πόλη της Λειβαδιάς αγωνίζεται στην Σούπερ Λίγκα . Η έδρα του είναι το Στάδιο Λιβαδειάς και τα χρώματα του το πράσινο, το λευκό και το μπλε.

Ιστορία

Ιδρύθηκε το 1961 από τη συγχώνευση των ομάδων Παλλεβαδειακή και Τροφώνιο. Το 1987 ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α' Εθνική. Η ομάδα παρέμεινε για τέσσερις σεζόν στην Α' Εθνική, που αποτελεί ρεκόρ παραμονής μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια υποβιβάζεται για δύο σεζόν στη Β΄ Εθνική και επιστρέφει στην Α' Εθνική, όπου και θα αγωνιστεί για δύο σεζόν. Από το 1995 μέχρι το 1998 ο Λεβαδειακός θα αγωνιστεί στη Β΄ Εθνική , κατηγορία στην οποία έχει και τις περισσότερες συμμετοχές του.Έπειτα η ομάδα περνάει μια δύσκολη περίοδο μία σεζόν στη Γ΄ Εθνικής και τρεις στη Δ΄ Εθνική. Ακολουθεί η ανάκαμψη, γρήγορο πέρασμα από τη Γ΄ Εθνικής και άνοδος στη Β΄ Εθνική το 2003. Ακολουθούν δύο σεζόν στη Β΄ και το 2005 η ομάδα πραγματοποιεί τη μεγάλη επιστροφή στην Α' Εθνική. Δε θα μπορέσει να παραμείνει στην κατηγορία αλλά θα επιστρέψει άμεσα, έπειτα από μία σεζόν, στη μεγάλη κατηγορία που έχει ήδη πάρει τη σημερινή της μορφή, το πρωτάθλημα δηλαδή της Σούπερ Λίγκα, στο οποίο αγωνίζεται από την περίοδο 2007-2008 μέχρι την περίοδο 2009-2010 όπου και υποβιβάζεται στο τέλος της. Την περίοδο 2010-2011 η ομάδα του Λεβαδειακού θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ λιγκ και θα φτάσει μια ανάσα από την άνοδο μέσω των πλέι οφ. Μία άνοδο τελικά που θα εξασφαλίσει μαζί με την Δόξα Δράμας. Την αγωνιστική περίοδο 2011-2012, ο Λεβαδειακός αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα με καθυστέρηση, καθώς το πρώτο επίσημο παιχνίδι του θα το δώσει δύο μήνες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, λόγω των διάφορων εφέσεων του σκανδάλου των στημένων αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου, στις 20 Νοεμβρίου 2011 μετά από ήδη εννέα αγωνιστικές. Θα αναγκαστεί να δώσει τα εννέα παιχνίδια που υπολείπονται, με την μορφή εμβόλιμων αγωνιστικών κάθε Τετάρτη. Ο Λεβαδειακός θα πραγματοποιήσει μία σημαντική πορεία, αφού θα τερματίσει 7ος, έχοντας ολοκληρώσει τις 30 αγωνιστικές του πρωταθλήματος μόλις σε 5 μήνες.

Διακρίσεις...

  • Ο Λεβαδειακός την καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει στην Α' Εθνική είναι η 7η, την περίοδο 2011-2012
  • Στο Κύπελλο Ελλάδος ο Λεβαδειακός έχει φτάσει μια φορά στα ημιτελικά του θεσμού το 1986 όπου και αποκλείστηκε από την Α.Ε. Λάρισα
  • Σημαντική διάκριση για την ομάδα της Λιβαδειάς είναι επίσης το γεγονός πως πρόκειται για την ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές και περισσότερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής (32 συνολικά αγωνιστικές περιόδους από το 1961)
  • Σαν επακόλουθο ο Λεβαδειακός είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στην ιστορία της Β' Εθνικής καθώς κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος της Football League για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα των 1.510 βαθμών που κατείχε μέχρι τότε ο Απόλλων Καλαμαριάς.

Σημαντικοί ποδοσφαιριστές

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Πηγή: Ελληνική Βικιπαίδεια (http://el.wikipedia.org)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Θα παραμένουν αναρτημένα, εφ' όσον είναι κόσμια.