Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Επίσκεψη υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιου Καραΐσκου και υποψηφίων Περιφερειακών ΣυμβούλωνΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με τις ευχές του Πανοσιολογιότατου κ.κ. Χριστοφόρου Κολοκυθά, καθηγουμένου της Ι.Μ. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ξεκίνησε την περιοδεία της στην παραλιακή ζώνη του Αγίου Κων/νου και των Καμμένων Βούρλων αντιπροσωπεία υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ στην καρδιά της Ελλάδας», με επικεφαλής τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Θύμιο Καραϊσκο. 

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους είχα την ευκαιρία να συζητήσουν με επαγγελματίες και απλούς πολίτες, τα κρίσιμα θέματα της περιοχής.

Η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος σε συνδυασμό με τη βελτίωση των υποδομών είτε αυτές αφορούν στην αναβάθμιση του λιμανιού του Αγ. Κων/νου είτε αφορούν στην ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων της περιοχής είτε αφορούν στην αντιμετώπιση των θεμάτων που έχουν σχέση με την αποχέτευση ήταν τα κεντρικά θέματα τα οποία κατατέθηκαν και συζητήθηκαν για τον Αγίων Κωνσταντίνο. 

Ο κ. Θύμιος Καραϊσκος επανέλαβε ότι «στο κοστολογημένο πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει πριν μια βδομάδα ο Κώστας Μπακογιάννη περιλαμβάνεται όχι μόνο η αναβάθμιση του Λιμανιού μαζί με τα σημαίνοντα έργα που πρέπει να εκτελεστούν αλλά περιλαμβάνεται και η ολοκλήρωση όλων των έργων που έχουν σχέση με το οδικό δίκτυο».

Στα Καμένα Βούρλα στις συζητήσεις αναδείχτηκε το θέμα της μειωμένης τουριστικής κίνησης και οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών ζήτησαν ενίσχυση της προβολής της περιοχής για προσέλκυση τουριστών, όπως επίσης έθεσαν και το θέμα της λειτουργίας των ιαματικών πηγών, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή συνδυάζει βουνό θάλασσα και ιαματικές πηγές. « Ο ίδιος ο συνδυασμό μας έχει ανακοινώσει ένα πλέγμα μέτρων για τη προσέλκυση τουριστών» υπογράμμισε ο κ. Θύμιος Καραϊσκος τονίζοντας συγχρόνως πως «ολόκληρη η περιοχή έχει τη δυνατότητα να γίνει προορισμός». Σημείωσε ακόμη ότι ο ίδιος ο Κώστας Μπακογιάννης δίνει ιδιαίτερη σημασία στον τουρισμό καθώς «ολόκληρη η Στέρεα Ελλάδα έχει κρυφές ομορφιές που πρέπει να αναδειχθούν» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Για τα θέματα των Ιαματικών πηγών σημείωσε ότι « το θεσμικό πλαίσιο προκαλεί συνολικά σύγχυση και ελπίζουμε μέσα από τις συνεχείς παρεμβάσεις να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να αξιοποιηθούν προς όφελος της τοπικής οικονομίας». Μάλιστα ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Θύμιος Καραϊσκος κατέθεσε την ελπίδα για μια συνεχή απρόσκοπτη και δημιουργική συνεργασία με τον δήμο έτσι ώστε να δοθούν οι δυνατότητες να ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε προβλήματα «για να ξαναβρούν τα Καμένα Βούρλα την παλιά τους αίγλη» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Θα παραμένουν αναρτημένα, εφ' όσον είναι κόσμια.