Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Δικαιοσύνη για τα θύματα στο Φαρμακονήσι τώρα!
Γιατί είναι σημαντικό;


Οι ελπίδες 28 προσφύγων απ’τη Συρία και το Αφγανιστάν μετατράπηκαν στο χειρότερο εφιάλτη όταν προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα. Παγιδευμένοι σε θαλασσοταραχή, αντί το λιμενικό να τους διασώσει, αναποδογύρισε τη βάρκα τους καθώς τους ρυμουλκούσε με μεγάλη ταχύτητα πίσω στην Τουρκία. Οι επιζώντες λένε πως όχι μόνο δε τους πέταξαν σωσίβια, αλλά και τους κλωτσούσαν και τους απειλούσαν με όπλα για να μην ανέβουν στο σκάφος του λιμενικού. 9 παιδάκια και 3 γυναίκες πνίγηκαν. Υπάρχει όμως ένας τρόπος να βοηθήσουμε να απονεμηθεί δικαιοσύνη στα θύματα και να σταματήσουμε την κτηνωδία στα σύνορα μας!
Η Ευρωπαία Επίτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ, έχει τη δύναμη και όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να ανοίξει έρευνα για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων που συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και οι οποίες παραβιάζουν κατάφορα το δίκαιο της ΕΕ. Είναι γνωστό πως η Επίτροπος θέλει να εμφανίζεται ως μια πολιτικός με ευαισθησία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και με τη θητεία της να τελειώνει σύντομα, θέλει να αφήσει μια παρακαταθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη. Αν λοιπόν χιλιάδες πολίτες την καλέσουμε να αναλάβει δράση τώρα, θα δημιουργήσουμε ένα κύμα διαμαρτυρίας στα ΜΜΕ και θα την πιέσουμε να κινήσει τις διαδικασίες.
Υπόγραψε το κατεπείγον ψήφισμα για να ζητήσεις απ΄τη Μάλμστρομ να κάνει τις ελληνικές αρχές να συμμορφωθούν με το κοινοτικό και διεθνές δίκαιο και να σταματήσει τις βίαιες πρακτικές των επαναπροωθήσεων που θέτουν τις ζωές αθώων ανθρώπων και παιδιών σε κίνδυνο. Όταν φτάσουμε τις 100.000 υπογραφές, θα τις παραδώσουμε στην Επίτροπο και θα προωθήσουμε το θέμα στα ΜΜΕ. Υπόγραψε τώρα και προώθησέ το στους πάντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Θα παραμένουν αναρτημένα, εφ' όσον είναι κόσμια.