Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΑΪΝΤΕ ΠΩΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ, ΜΕ ΤΑ ΓΕΛΙΑ..

Μπορεί η ιστορική ομάδα της Αράχωβας, ο ΑΣΑΠ, να μην τα κατάφερε σήμερα να ανέβει κατηγορία-δώθηκε ραντεβού για του χρόνου- και να χάθηκε άλλο ένα μεγάλο γλέντι και σήμερα το βράδυ στην Αράχωβα,αλλά στην προγραμματισμένη  χθεσινή εμφάνιση της Γωγώ Τσαμπά, σε γνωστό μαγαζί στο Λιβάδι-Παρνασσού, έγινε το αδιαχώρητο, σε πείσμα των οικονομικά δύσκολων καιρών αλλά και σε κόντρα κάποιων που δεν συμφωνούν με την παρουσίαση της εν λόγω τραγουδίστριας, στο δημοτικό τραγούδι.

Κομπότης: «Αν δεν σας ρίξω, να με… γ@μήσετε!»







Προκλητική ήταν η συμπεριφορά του Γιάννη Κομπότη μετά τη λήξη του αγώνα Λεβαδειακός-ΑΕΚ με τον πρόεδρο των γηπεδούχων να βρίζει, απειλώντας ότι θα προσπαθήσει να “ρίξει” την Ένωση!

Με απίστευτο τρόπο ξέσπασε ο Γιάννης Κομπότης στη λήξη του αγώνα της ομάδας του με την ΑΕΚ! Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού σε στιχομυθία που είχε με άνθρωπο της Ένωσης, φώναζε, έβριζε και απειλούσε θεούς και δαίμονες…. Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, ο Κομπότης είπε προς τον άνθρωπο της Ένωσης « δεν υπάρχετε πουθενά, γ@μιέτ@ι η ΑΕΚ» και «αν δεν σας ρίξω να με γ@μήσετε».

Όπως φαίνεται, ο ισχυρός άνδρας των Βοιωτών τα πήρε στο κρανίο λόγω των συνθημάτων που άκουσε από τους ΑΕΚτζήδες στο ξεκίνημα του αγώνα. Βλέπετε, οι «κιτρινόμαυροι» υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία μέχρι να μπούνε στο γήπεδο εξαιτίας των λιγοστών εισιτηρίων που εξέδωσε η ΠΑΕ Λεβαδειακός, ενώ οι εξέδρες ήταν παντελώς άδειες. Στα ματς με τους άλλους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου βέβαια δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα γιατί ικανοποιήθηκαν οι ανάγκες των αντίπαλων οπαδών

Ήττα του Παρνασσού με 4-0 μέσα στο Ναύπλιο





Στο Δημοτικό Στάδιο τού Ναυπλίου ο Παρνασσός ηττήθηκε με 4 – 0 από τον γηπεδούχο ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟ , σ” έναν αγώνα πού είχε τον χαρακτήρα τού ντέρμπι , αφού μία από τις δύο ομάδες στο τέλος τού θα πανηγύριζε την παραμονή της και ταυτόχρονα τη συμμετοχή της στη νέα ποδοσφαιρική σαιζόν στο νεοσύστατο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου τής Γ “ Εθνικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου Ελλάδος.

ΕΝΩΣΗ : ΝAΤΟΙ, ΝAΤΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΈΣ…





Με την… στόφα μιας μεγάλης ομάδας η Ένωση «άντεξε» και «πέρασε» από τις Πλαταιές κερδίζοντας 1-0 την τοπική ομάδα και ουσιαστικά πανηγύρισε μέσα στο… «άντρο» του αντιπάλου της τον τίτλο του πρωταθλητή Βοιωτίας. Βέβαια μαθηματικά δεν τελείωσε ακόμα αλλά δυο αγωνιστικές πριν το τέλος η ομάδα των Άσπρων Σπιτιών – Αντίκυρας (με ΠΑΟΚ εντός, Ορχομενό εκτός) θέλει έναν μόνο βαθμό για να οριστικοποιήσει την άνοδο… Και δεν νομίζουμε ότι μπορεί να συμβεί κάτι το διαφορετικό.

Ο Μάριος Πλακίδας ήταν ο πρωταγωνιστής και ο… «δήμιος» των Πλαταιών αφού με ένα δικό του πανέμορφο σε εκτέλεση γκολ έστειλε την ομάδα του στο… έβδομο ουρανό και μάλιστα το πέτυχε σε ένα σημείο του αγώνα (75*) όπου οι γηπεδούχοι «πάγωσαν» και ήταν αδύνατον πλέον να αντιδράσουν από μια τέτοια ψυχρολουσία.

Το ντέρμπι έγινε μέσα σε μια εκρηκτική και όμορφη ατμόσφαιρα που

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΤΟ 12o ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ




Με την συνάντηση των αγωνιζόμενων που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα Ιστορικών Αυτοκινήτων, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το 12ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις που θα διεξαχθεί τον Μάιο.

H συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε εντευκτήρια της ΕΛΠΑ, στην Αγία Παρασκευή και αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ενημέρωση των αγωνιζόμενων από την πλευρά της Οργανωτικής Επιτροπής, αφού φέτος ο αγώνας θα περιλαμβάνει σημαντικές καινοτομίες. 
Έτσι λοιπόν μετά την εορταστικού χαρακτήρα Τελετή Εκκίνησης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου στη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity θα ξεκινήσουν τον αγώνα τους την επομένη το πρωί από την Αθήνα με κατεύθυνση προς την Ιτέα,όπου τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν τόσο την Πέμπτη 16, όσο και την Παρασκευή 17 Μαΐου, για να επιστρέψουν και πάλι στην Αθήνα και την Ακρόπολη το Σάββατο 18 Μαΐου για την Τελετή Τερματισμού, μετά από 3 ημέρες αγώνα. Μια ημέρα λιγότερη θα διαρκέσει ο αγώνας των πληρωμάτων της κατηγορίας Sporting, o οποίος θα περιλαμβάνει ένα Ασφάλτινο σκέλος (την Παρασκευή 17/5) και ένα Χωμάτινο (το Σάββατο 18/5), και συνολικά 9 Ειδικές Διαδρομές.

Συνελήφθη έμπορος ναρκωτικών με τη βοήθεια της Ασφάλειας Λιβαδειάς





Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στα Κάτω Πατήσια Αττικής, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.



Η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση, ακινητοποίησαν αιφνιδιαστικά χθες το απόγευμα τον 28χρονο, κατά την έξοδό του από ισόγεια κατοικία που διατηρεί σε περιοχή των Κάτω Πατησίων Αττικής.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του δράστη και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης μεικτού βάρους (0,3) γραμμαρίων.

Ακολούθως ο 28χρονος κατελήφθη να κατέχει, με σκοπό την εμπορία, εντός της οικίας του επτά (7) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, περιτυλιγμένες με μονωτική ταινία, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (6.660) γραμμαρίων.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένη κάρτα SIM, ως μέσο διευκόλυνσης διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Παραίτηση της επιτροπής στο Λαογραφικό Αράχωβας






Αράχωβα 29.03.2013

Κύριε Δήμαρχε



Διαβάσαμε στο διαδίκτυο το Δελτίο Τύπου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, με το οποίο η Δημοτική αυτή Επιχείρηση ανακοίνωσε στην αρχή του ότι (επί λέξει) «…την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, παρουσία του Δημάρχου και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων της Αράχωβας, και προχώρησε στην ίδρυση του Δημοτικού Λαογραφικού Μουσείου – Εργαστηρίων Παραδοσιακών Τεχνών Αράχωβας, με την υπ’αριθμ. 12/22-03-13 ιστορική Πράξη του, ξεκινώντας την προσπάθεια εκπλήρωσης ενός μακροχρόνιου ονείρου όλων των Αραχωβιτών…» και παρακάτω «…Η προσπάθεια που ξεκινά σήμερα είναι μακρά και επίπονη…».



Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η Δημοτική Επιχείρηση αποφάσισε επιτέλους να πάρει επάνω της το «μακροχρόνιο όνειρο όλων των Αραχωβιτών», έστω και στο χρονικό αυτό σημείο και της ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία.



Επειδή όμως, κύριε Δήμαρχε, χρησιμοποιήθηκαν στο Δ.Τ. οι λέξεις «ξεκινώντας» και «ξεκινά σήμερα», σα να μην έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα και ως εάν το Δελτίο Τύπου απευθύνεται σε ανθρώπους, που έφτασαν για πρώτη φορά χθες στην Αράχωβα, είμαστε υποχρεωμένοι, σεβόμενοι πρώτα εσάς και δεύτερο τον κόπο, την προσπάθεια και την εθελοντική προσφορά όλων όσων μόχθησαν και ξόδεψαν από την τσέπη τους για να γίνει αυτό που έγινε μέχρι σήμερα, πρέπει να σας θυμίσουμε, για να έχει καταγραφεί, την αλήθεια. Σας ενημερώνουμε πάντως ότι η παρούσα θα αναρτηθεί ταυτόχρονα στο διαδίκτυο..



Γνωρίζετε ότι ο πρώην Δήμος Αράχωβας δρομολόγησε την δημιουργία στο κτίριο και στις Καμάρες κάτω από τη γέφυρα του Κεντρικού Δρόμου που γειτνιάζουν με το κτίριο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου, του Λαογραφικού Μουσείου και των Εργαστηρίων Παραδοσιακών Τεχνών και Επαγγελμάτων. Για την αρτιότερη και σε επιστημονική βάση επίτευξη του στόχου αυτού ζήτησε την συνεργασία του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, το οποίο ανταποκρίθηκε και διέθεσε στελέχη του με επικεφαλής την Διευθύντριά του κ. Αικ. Καμηλάκη – Πολυμέρου για να οργανώσουν μαζί με το Δήμο και την Ομάδα Εργασίας που είχε συσταθεί για το σκοπό αυτό, την δημιουργία των ανωτέρω.



Γνωρίζετε επίσης ότι μετά την δημιουργία του νέου Δήμου ΔΑΑ, εμείς που αποτελούσαμε την Ομάδα Εργασίας που είχε συστήσει ο πρώην Δήμαρχος Αράχωβας για να ασχοληθεί με το θέμα, σας εισηγηθήκαμε και με αποφάσεις σας, από τον 7.6.2011 συστήσατε ειδική Επιτροπή, αποτελούμενη από εμάς, τα ίδια μέλη της Ομάδας Εργασίας με την προσθήκη του Δημοτικού Συμβούλου του νέου Δήμου κ. Σπύρου Κομνά, με σκοπό την προώθηση των απαιτούμενων διαδικασιών και ενεργειών για την δημιουργία και Οργάνωση του Μουσείου και των Εργαστηρίων στο κτίριο και τις καμάρες της γέφυρας, σε συνεργασία με το Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.



Η Επιτροπή – εμείς που υπογράφουμε το παρόν - προχώρησε τις διαδικασίες σε διπλή κατεύθυνση. Για το Μουσείο οργάνωσε την καταγραφή, φωτογράφηση και ψηφιοποίηση των αντικειμένων που κατείχαν οι πολίτες της Αράχωβας, συνέστησε τις Ομάδες εργασίας , κατάρτισε τις σχετικές διαδικασίες, τα έντυπα και τα δεσμευτικά κείμενα των συμφωνιών που θα υπογράφονταν με του δημότες που είχαν και ήταν πρόθυμοι να διαθέσουν τα αντικείμενα και γενικά προχώρησε στην θεσμοθέτηση των διαδικασιών καταγραφής των αντικειμένων, τα οποία θα αξιοποιηθούν από το Κέντρο Λαογραφίας για να επιλεγούν τα αξιολογότερα, που θα αποτελέσουν τα εκθέματα και την Συλλογή του Μουσείου. Παράλληλα με προσφορά συμπολίτη μας και με την τρίμηνη σχεδόν ακάματη προσπάθεια του μέλους της Επιτροπής Αρχαιολόγου Ι. Φάππα, σχεδιάστηκε και είναι έτοιμο το site του Μουσείου και των Εργαστηρίων.



Για τα εργαστήρια προχωρήσαμε τις διαδικασίες με ταχύτατο ρυθμό. Μετά από πρόσκληση της Επιτροπής ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό οι Αραχωβίτισες που γνώριζαν τις παραδοσιακές τέχνες της υφαντικής, του κεντήματος, του χρυσοκεντήματος, της κατασκευής παραδοσιακών στολών κλπ και σε συνεργασία με Αραχωβίτες τεχνίτες εγκαταστάθηκαν στο κτίριο, αργαλειοί, μηχανές, τελάρα και όλα τα απαιτούμενα εργαλεία και μηχανήματα για την παράδοση μαθημάτων και την παραγωγή των σχετικών προϊόντων. Ανταποκρίθηκαν περισσότερες από 170 γυναίκες, όλων των ηλικιών, είτε σαν δασκάλες είτε σαν μαθήτριες. Το εγχείρημα είχε μεγάλη ανταπόκριση από του κατοίκους αλλά και μεγάλη προβολή, επισκεψιμότητα και ενδιαφέρον από τους επισκέπτες της πόλης. Σχολεία επισκέφθηκαν τα Εργαστήρια, έγιναν δημοσιεύματα και προβολή σε τηλεόραση και ραδιόφωνο και γενικά το όλο θέμα είχε μεγάλη ανταπόκριση προβολή. Πρόσφατα μάλιστα εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για εκπαιδευτικά προγράμματα σχολείων του Νομού Βοιωτίας, από Αθήνα και τους όμορους νομούς. Παράλληλα δρομολογήθηκε η δημιουργία στις καμάρες εργαστηρίων επεξεργασίας Πέτρας και σιδήρου. Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας θεωρεί την πορεία θετική και στις σκέψεις της είναι η δημιουργία στα πλαίσια του Μουσείου και των Εργαστηρίων Κέντρου Υφαντικής Τέχνης παγκόσμιας εμβέλειας.



Η μέχρι σήμερα κάλυψη των δαπανών (αγορά υλικών – νήματα, κλωστές, ακόμα και φωτοαντίγραφα, φιλοξενία των εκπροσώπων της Ακαδημίας στις επανειλημμένες επισκέψεις τους) έγινε από χορηγίες, ημών των ιδίων,του Συλλόγου των εν Αθήναις Αραχωβιτών, συμπολιτών μας και εθελοντική εργασία, με ελάχιστη συμμετοχή του Δήμου ή της Κοινωφελούς Επιχείρησης ( καλύφθηκε μόνο η φιλοξενία των στελεχών της Ακαδημίας στην πρώτη επίσκεψή τους το 2011), που ήταν πάντα απούσα, παρά τις επανειλημμένες παρακλήσεις μας. Εννοείται ότι έχουμε κρατήσει λεπτομερείς λογαριασμούς για τα πάντα. Μάλιστα για να διευκολύνουμε τις διαδικασίες χορηγιών πήραμε, η Επιτροπή πάντα, την πρωτοβουλία και συστήσαμε Σύλλογο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου και των Εργαστηρίων με την επωνυμία το «ΔΙΑΣΙΔΙ», του οποίου αποτελέσαμε και την προσωρινή διοικούσα επιτροπή. Τα χρήματα από το δικαίωμα εγγραφής των μελών τα διαθέσαμε στο «όνειρο», που βλέπαμε, με ενθουσιασμό, να μεγαλώνει και να παίρνει σάρκα και οστά και να το αγκαλιάζει ο κόσμος. Σκοπός του Συλλ΄γου είναι να συνδράμει το Δήμο και μόνο.



Για όλα αυτά σας είχαμε διαρκώς ενήμερο και εισπράτταμε με ικανοποίηση τον ενθουσιασμό σας για την εξέλιξη.



Ήσασταν άλλωστε παρών όταν κάναμε το αγιασμό της έναρξης αρχές Δεκεμβρίου 2012 και την κοπή της πίττας των εργαστηρίων τον Ιανουάριο του 2013 μαζί με απολογισμό και προγραμματισμό, με τεράστια συμμετοχή των συμπατριωτών μας , στους οποίους μιλήσατε με καμάρι και ενθουσιασμό. Παρούσα ήταν άλλωστε και η αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κ. Σ. Πατσαντάρα, την οποία συστήσαμε στους εκπροσώπους της Ακαδημίας.



Από τις αρχές του καλοκαιριού του 2012, κ. Δήμαρχε, σας ενημερώναμε σε επανειλημμένες συναντήσεις μας στην Αράχωβα για την ανάγκη θεσμικής κατοχύρωσης της προσπάθειας. Σας υπενθυμίζαμε ότι το κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου της Αράχωβας, αποτελεί ιδιοκτησία του πρώην Δήμου Αράχωβας και ήδη του ενιαίου Δήμου Διστόμου –Αράχωβας Αντίκυρας και μετά την μετεγκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Αράχωβας σε νέο κτίριο μελετήθηκε ειδικά για να δημιουργηθεί σε αυτό Λαογραφικό Μουσείο και Εργαστήρια Παραδοσιακών Τεχνών και Επαγγελμάτων. Η χρηματοδότηση της αναπαλαίωσης και ανακαίνισης του κτιρίου εντάχθηκε στο Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και με βάση τον παραπάνω σκοπό που αποτελεί και δέσμευση από την απόφαση ένταξης στο Γ΄ΚΠΣ. Η χρήση και εκμετάλλευση του κτιρίου έχει παραδοθεί με το καταστατικό ίδρυσης στην Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ


Στον Όσιο Λουκά η γιορτή της κήρυξης της Επανάστασης στη Ρούμελη












Συνελήφθη ο Ντέμης Νικολαϊδης. Κοντά σε σύλληψη και ο Κόκκαλης



Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ παρουσιάστηκε μόνος του στην αστυνομία όπου και συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο των ενταλμάτων που είχαν εκδοθεί...
για τους πρόεδρους της ΠΑΕ ΑΕΚ από το 2004 και έπειτα.


Τα εντάλματα αφορούσαν τους κ. Ντέμη Νικολαΐδη, τον κ. Νίκο Θανόπουλο και τον κ. Σταύρο Αδαμίδη, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση που αφορά σε χρέη της Ένωσης προς το Δημόσιο.









Ισχύει άραγε αυτό; ''ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ 6 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ! ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ…''



 Ναι ισχύει. Αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα - μέχρι να φτάσεις στη λύση του μυστηρίου ΣΧΟΛΙΑ (5) 145 Ήταν μια συναρπαστική είδηση που την είδαμε πριν λίγο στα social media. Στο google αν την ψάξεις βγαίνει σε εκατοντάδες σάιτ. Επειδή το σάιτ που το πρωτοδιαβάσαμε πριν λίγο (TRIKLOPODIA) δεν θεωρείται και ο Guardian της Ελλάδας -και για να μην ξανακάνουμε στραβοπατήματα απ' τη βιασύνη μας- έψαξα την είδηση. Έμοιαζε πολύ περίπλοκη για να είναι επινοημένη. Και δεν ήταν τελικά επινοημένη. Ποινική δίωξη για έξι κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος στον κ. Σωκράτη Κόκκαλη. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινής": Ως κεραυνός εν αιθρία επέπεσε στην εγχώρια πολιτική και επιχειρηματική τάξη η ποινική δίωξη κατά του επιχειρηματία κ. Σωκρ. Kόκκαλη, που άσκησε χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος, μετά την περαίωση τριών αυτεπάγγελτων προκαταρκτικών ερευνών, τις οποίες είχε διατάξει ο τότε προϊστάμενος της Eισαγγελίας Πρωτοδικών Aθηνών κ. I. Σακκελάκος και νυν αντεισαγγελέας Eφετών.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές Βοιωτίας ,ψήφισαν κατά του Πανεπιστήμιου στην Λιβαδειά






Ψηφίστηκε η τροπολογία για το Σχέδιο Αθηνά στο Κοινοβούλιο με 148 ψήφους υπέρ και και 125 κατά. Από τους Βοιωτούς βουλευτές οι Μπασιάκος, Καράμπελας, Κουτσούμπας ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας και ο Σταθάς εναντίον.

Στο Πλαταιές -Ένωση την τελευταία αγωνιστική,κρίνεται ο τίτλος


Στις Πλαταιές κρίνεται ο τίτλος…



Παρέμεινε η διαφορά των τριών βαθμών ανάμεσα στην πρωτοπόρο Ένωση και τις δεύτερες Πλαταιές μετά το πέρας και της 27ης αγωνιστικής. Η ομάδα των Άσπρων Σπιτιών – Αντίκυρας κέρδισε 1-0 τον Αμβρυσσέα και η ομάδα των Πλαταιών πέρασε 2-0 από τη Θήβα και τώρα θα διασταυρώσουν τα… «ξίφη» τους το Σάββατο στις Πλαταιές εκεί όπου αναμένεται να κριθεί ο φετινός τίτλος στη Βοιωτία.

Αναλυτικά:

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Έκτακτο-Λιβαδειά : Το Πανεπιστήμιο θα μείνει στην Πόλη μας !!!!


Με νέο Πρύτανη !!!!Και πολύ όρεξη για δουλειά!


Αννίτα Ναθαναήλ: Το οικογενειακό τριήμερο στην Αράχωβα!





Στο σπίτι της στο όμορφο χωριό της Αράχωβας πέρασε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας η Αννίτα Ναθαναήλ. 


Η Αννίτα Ναθαναήλ βρήκε λίγο χρόνο από το καθημερινό φορτωμένο επαγγελματικά πρόγραμμά της και μαζί με την οικογένειά τους πέρασαν τρεις μέρες στο σπίτι τους στην Αράχωβα. Η Αννίτα μαζί με τις κόρες της κάθε μέρα επισκέπτονταν το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και έπαιζαν με τα χιόνια. Μέχρι και snow mobile έκανε με τις πανέμορφες κόρες της.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Έφτασαν οι δραπέτες και στη Βοιωτία




Ανοίγει ο κύκλος των ερευνών και στη Βοιωτία για τον εντοπισμό των επικίνδυνων κακοποιών που δραπέτευσαν από τις φυλακές των Τρικάλων.

Από την ΑΔ Βοιωτίας έχει δοθεί εντολή στους αστυνομικούς να διατηρούν αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας και να στήνουν μπλόκα σε κομβικά σημεία του νομού και σε περάσματα προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επικίνδυνοι δραπέτες προσπαθούν να φτάσουν στην Αθήνα καθώς εκεί θα είναι ευκολότερο να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ : ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΒΑΝΗ.




Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 







Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 και ώρα 5.00΄ το απόγευμα , στο 

ΣΙΝΕ « ΦΙΛΙΠΠΟΣ », στη Λιβαδειά, θα έρθει και θα μιλήσει ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Κοβάνης, Παιδονευρολόγος – Νευρολόγος - Επιληπτολόγος, Πρόεδρος του Ελληνικού και Παγκόσμιου Γραφείου Επιληψίας, με θέμα: 

«Σπασμοί – Επιληψία – φωτοευαισθησία» 

Θα παρευρεθεί και θα μιλήσει επίσης η Νοσηλεύτρια Επιληψίας 

κ. Παναγιώτα Νασιοπούλου. 

Συνδιοργανωτές : 

- ΕΛΜΕ Νομού Βοιωτίας 

- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λιβαδειάς

Ενημέρωση σχετικά με τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Λιβαδειάς


Το τελευταίο διάστημα ο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς, αποτέλεσε αφορμή για ποικίλες αιχμές και κατηγορίες, συχνά χωρίς αυτοί που τις διατυπώνουν να κάνουν τον κόπο να αποκτήσουν ίδια άποψη για τον χώρο. Θεωρούμε λοιπόν υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους δημότες μας για ένα θέμα που σχετίζεται άμεσα με την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής.
- Ο ΧΥΤΑ της Λιβαδειάς σήμερα, είναι ένας από τους ελάχιστους (μόλις 4) οργανωμένους ΧΥΤΑ σε όλη την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Μόνο δύο από τις πόλεις της Στερεάς, η Θήβα και η Λιβαδειά, έχουν ΧΥΤΑ δηλαδή έργα με υγειονομική ταφή, στεγάνωση, περίφραξη και δίκτυα υποδομής.
- Ο πρώτος ΧΥΤΑ κατασκευάστηκε το 1996, στη θέση που βρίσκεται και σήμερα από την δημοτική αρχή του Χ. Παλαιολόγου. Ήταν ένας από τους πρώτους ΧΥΤΑ στην Ελλάδα. Επειδή ο ΧΥΤΑ γέμιζε γρήγορα, την περίοδο 2000- 2001 ετοιμάστηκε φάκελος για νέο έργο στον διπλανό χώρο.
- Σε όλη την περίοδο από το 2002 έως το 2007 ο ΧΥΤΑ υπερχείλιζε χωρίς κανένα έργο. Το νέο έργο - με προϋπολογισμό 2,2 εκατ.- άρχισε να κατασκευάζεται το 2007 αλλά παραδόθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία στις αρχές του 2010 (10 χρόνια αφότου είχε ξεκινήσει η διαδικασία). 
- Γενάρη του 2011 που παρέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή, τόσο ο νέος ΧΥΤΑ όσο και ο παλιός ανενεργός χώρος παρουσίαζαν εικόνα εγκατάλειψης ενώ σωροί σκουπιδιών υπήρχαν και εκτός του χώρου. Αμέσως ξεκίνησαν εντατικές εργασίες και έργα που αντιμετώπισαν τα προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα έγιναν και βελτιώσεις στην λειτουργία του χώρου. Ταυτόχρονα ξεκίνησε η ανακύκλωση με τους μπλε κάδους σε όλο σχεδόν τον Καλλικρατικό δήμο Λιβαδειάς, ανακύκλωση που συνεχίζεται χωρίς καμιά διακοπή μέχρι σήμερα. Παράλληλα μέσα σε μόλις δύο χρόνια έγιναν από την αρχή μελέτες, λήφθηκαν αδειοδοτήσεις, ετοιμάσθηκαν και υποβλήθηκαν φάκελοι, εγκρίθηκαν κοινοτικές χρηματοδοτήσεις ύψους συνολικά 5,5 εκατ. για επιπλέον έργα βελτίωσης και εξοπλισμό που σήμερα είναι σε διαδικασία δημοπράτησης. Πριν λίγο καιρό υπήρξε τεχνικό πρόβλημα κατά τη συντήρηση του χώρου συγκέντρωσης-αερισμού των αποβλήτων και υπερφόρτιση του συστήματος λόγω των πολλών βροχοπτώσεων. Αντιμετωπίσθηκαν με μεταφορά των αποβλήτων με βυτία και διορθωτικές εργασίες που ολοκληρώθηκαν πριν από ένα περίπου μήνα. 

Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ


http://epikourositeas.blogspot.gr/2013/03/25.html



Ένας Έλληνας Πρόεδρος
Δεν μπορείς να κάθεσαι στο Σύνταγμα, μπροστά απ' τον Άγνωστο Στρατιώτη, κάτω από μιά ομπρέλα και να περιεργάζεσαι ανέκφραστος αυτούς που σε σειρά περνάνε υποχρεωτικά από μπροστά σου, θεωρώντας ότι κάνεις το καλύτερο για την διατήρηση της εθνικής μνήμης!
Δεν μπορείς μόνος σου να κάνεις πως παρακολουθείς στρατιωτική παρέλαση, έχοντας γύρω σου υποτακτικούς και σωματοφύλακες, πιστεύοντας ότι τιμάς την μνήμη της παλιγγενεσίας αυτού του έθνους!
Δεν μπορείς να έχεις την διάθεση να είσαι ο μόνος που γιορτάζει από έναν ολόκληρο λαό, του οποίου την γιορτή στέρησες και που ανέχθηκες να τον στείλουν οι δικοί σου στα 2 χιλιόμετρα μακρυά από εσένα, για να μην σε ενοχλούν!
Δεν μπορείς να είσαι ο πρώτος Πολίτης μιάς ευνομούμενης Πολιτείας και να αποστρέφεις το πρόσωπό σου από τους κατοίκους αυτής της χώρας, θεωρώντας ότι τα υψηλά καθήκοντά σου δεν σου επιτρέπουν συναναστροφή μαζί τους. Ούτε κάν οπτική!
Δεν μπορείς να πιστεύεις ότι μιά ολόκληρη γενιά από ένστολους, ξόδεψαν το χρόνο τους, ξόδεψαν τα χρήματα από τις υπηρεσίες τους, μόνο και μόνο για να παρελάσουν αστραφτεροί και αποφασισμένοι, μπροστά από εσένα. Ενώ η Ελλάδα που είχε την ανάγκη να τους δεί, που το λαχταρούσε για να νοιώσει υπερήφανη για τα παιδιά της, νάναι στριμωγμένη 10 τετράγωνα παρακάτω!
Δεν μπορείς εσύ τέτοια μέρα να λές ότι : '' Η απόφαση της Ε.Ε. (για την Κύπρο) δεν είναι ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική... '' ενώ πρώτος εσύ ανέχθηκες την επιλεκτική λαίλαπα της Ε.Ε. κατά της Ελλάδας και στάθηκες αμήχανος και ανίκανος να αντιδράσεις!

Μπορείς όμως να καταθέτεις στεφάνι στον αφανή εθνικό ήρωα για λογαριασμό ολόκληρου του έθνους, ενώ γιορτάζεις μόνος σου με παρελάσεις σε άδειες πλατείες.
Μπορείς όμως να περιαυτολογείς ότι υπήρξες αντάρτης, χωρίς ποτέ να διευκρινήσεις ποιόν πολεμούσες και πότε.
Μπορείς όμως να υπογράφεις Προεδρικά Διατάγματα που να απαγορεύουν την κυριαρχία αυτού του Κράτους, επάνω σε οτιδήποτε υπάρχει σε αυτόν τον τόπο και που μπορεί να θεωρηθεί σαν εθνικός πόρος. Και δεν ντράπηκες! Και δεν δίστασες! Και δεν αρνήθηκες να το κάνεις!

Απορία : Κύριε Πρόεδρε, αισθάνθηκες σήμερα εθνικά υπερήφανος ως Έλληνας; 

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ο Α.Σ.Α. Παρνασσού καλεί για συμπαράσταση όλο το φίλαθλο κόσμο της Βοιωτίας και όχι μονο


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΙΩΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ


Αγαπητοί φίλοι -ες






Η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού μας αλλα και ευρύτερα του νομού μας ο ΑΣΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ κόντρα σε όλα τα προγνωστικά που μας είχαν ξεγράψει βρίσκεται μια ανάσα απο την Γεθνική.Αντιμετωπίζοντας πανίσχυρες ομάδες μεγάλων πόλεων και χωρίς καμμιά υποστήριξη απο τους τοπικούς φορείς(για την οποία θα μιλήσουμε μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα) κατάφερε και έκανε την μεγάλη ανατροπή.Ετσι την ερχομενη Κυριακή τελευταία αγωνιστική ταξιδεύει στο Ναύπλιο όπου απέναντι στην ιστορική ομαδα του Πανναυπλιακου χρειάζεται ενα θετικό αποτέσμα (νικη η ισοπαλια) για να κάνει το όνειρο όπως φάνταζε πρίν λίγο καιρό πραγματικότητα.Σίγουρα η αποστολή μας δεν είναι εύκολη.Αποδείξαμε όμως οτι ξέρουμε να παλέύουμε και να ματώνουμε μέσα στο γήπεδο.ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ συμμετέχοντας στην εκδρομή που διοργανώνει η διοίκηση. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ.!!!!!!!!!!
πληροφοριες στο http://www.facebook.com/events/324572570978550/?notif_t=plan_user_joined η απ ευθειας στα ατομα της διοικησης

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Παρνασσός : Καλοκαιρία και κοσμοσυρροή σήμερα στο βουνό!





Πολύ καλή μέρα για χιονοδρομία σήμερα με ανοιξιάτικο χιόνι, παγωμένο το πρωί και μαλακό το μεσημέρι (μετά τις 14:00). Λόγω των εξαιρετικών συνθηκών που επικρατούσαν η προσέλευση κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη. Μάλιστα μεταξύ αυτών υπήρχαν και πολλά παιδιά αφού σήμερα είχαν την τιμητική τους οι οικογένειες!
Οι χιονοδρόμοι απόλαυσαν τις καλοστρωμένες πίστες μας με κορυφαίες σήμερα τις Σαχάρα, Ηνίοχο (Νο6) και Βάκχο.
Αύριο περιμένουμε κάποιες νεφώσεις και ισχυρούς Ν ανέμους που ελπίζουμε ότι δεν θα επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία των αναβατήρων.

Με την ευκαιρία των ανοιξιάτικων συνθηκών στο βουνό, σας προτείνουμε να συμμετάσχετε (όσοι μπορείτε) στην κατάβαση της Βελίτσας που διοργανώνει ο ΣΕΟΒ και το ΧΚΠ. Περισσότερα μπορείτε να διαβάστε στη διεύθυνση: http://www.parnassos-ski.gr/page.aspx?itemID=SPG576

ΩΡΑ ΝΑ ΓΡAΨΕΙ «ΙΣΤΟΡIΑ» ΣΤΟ ΝΑYΠΛΙΟ…





Ο Παρνασσός κατάφερε και πήρε τη νίκη στο Πόρτο Χέλι. Κέρδισε 1-0 τον Πορτοχελιακό αλλά η νίκη του Παναυπλιακού στα Λουκίσια αφήνει πλέον ανοικτούς λογαριασμούς για την τελευταία αγωνιστική όπου τώρα η ομάδα της Αράχωβας θα πάει στο Ναύπλιο να δώσει την μεγάλη μάχη της χρονιάς αλλά και της ιστορίας της. Η ομάδα του Γιάννη Πούλου θα ταξιδέψει την ερχόμενη αγωνιστική στην πρωτεύουσα της Αργολίδας θέλοντας δυο αποτελέσματα για να παραμείνει στη νέα Γ” Εθνική. Ο Παρνασσός βολεύεται και με την ισοπαλία αφού απέχει μόλις ένα βαθμό από το μεγάλο θαύμα της φετινής σεζόν.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ






Πρόσκληση για την Ημερίδα που διοργανώνει ο ΦΔΕΔ Παρνασσού 
σε συνεργασία με το Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας. 

Η Βοιωτία τίμησε τον Γιώργο Μάγκα (φωτογραφίες και βίντεο)




"Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΟΙ 218 ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ , Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ", τίμησαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση τον κορυφαίο κλαρινίστα ,ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΓΚΑ. 

Τίποτα δεν είναι τόσο δυνατό όσο η ηρεμία και η ευτυχία... 

και τίποτα τόσο ήρεμο όσο η πραγματική δύναμη. 

ΣΗΜΕΡΑ η δύναμη, η ευτυχία και η ηρεμία, υπήρξαν στο τιμώμενο πρόσωπο του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΓΚΑ.. 



Ο ιδιόρρυθμος κλαρινίστας Γιώργος Μάγκας ξεπέρασε με τη μουσική του τα στενά όρια της Βοιωτίας, γύρισε όλο τον κόσμο, αγαπήθηκε απο απειράριθμους θαυμαστές και έγινε θρύλος. 




Το μουσικό κλαρινιστικό ακρόαμα από τα χείλη του συνεχίζει μέχρι σήμερα να μαγεύει όλους μας.

Ακολουθούν 150 φωτογραφίες αλλά και μερικά βιντεάκια :

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

"Apollon Cup" και Πανελλήνιοι αγώνες χιονοδρομίας στο Χ.Κ. Παρνασσού





Το "APOLLON CUP", αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός της αθλητικής χιονοδρομίας για φέτος. Πρόκειται για διεθνείς αγώνες υπό τη αιγίδα της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Σκι (FIS), που θα διεξαχθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν σε αυτούς 150 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα διεξαχθούν από 28-31 Μαρτίου στην πίστα Ηνίοχος (Νο6) της Φτερόλακας, με τα αγωνίσματα του SL και του GS ανδρών, γυναικών.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΑΒ






Ερώτηση 

Προς τους Υπουργούς 

-Εθνικής Άμυνας 

-Οικονομικών 



Θέμα: Απαράδεκτη η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας της ΕΑΒ 



Από το 2009 η υπηρεσία ασφάλειας της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (Ε.Α.Β.) αποτελείται από 23 άτομα και η πυρασφάλεια από 12 άτομα, μετά την άτακτη φυγή εργαζομένων με συνταξιοδότηση, λόγω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου 

Οι εργαζόμενοι της ασφάλειας και της πυρασφάλειας στην Ε.Α.Β. συνεχίζουν να ανταποκρίνονται πλήρως στα καθήκοντά τους, υπερβάλλοντας εαυτόν, παρά την έλλειψη προσωπικού. 

Η ακέφαλη Διοίκηση της εταιρείας εδώ και ένα μήνα φέρεται να συζητά την ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας και πυρασφάλειας της ΕΑΒ. 

Στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ επισκευάζονται όλα τα πτητικά μέσα των τριών όπλων του ελληνικού στρατού (αεροπορία-στρατός-ναυτικό), του λιμενικού, όπως και αεροπλάνα και ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Αυτό συνεπάγεται ότι υπάρχουν διαβαθμισμένες εγκαταστάσεις υψίστης ασφαλείας και ότι η Ε.Α.Β. είναι μια ελληνική στρατιωτική βάση. 

Επίσης υπάρχουν προγράμματα με ξένους πελάτες όπως LOCHKEED, MARTIN, DASSAULT, EADS, PRATT WHITNEY, EMBRAED, όπου τους εμπιστεύονται διαβαθμισμένα προγράμματα άμυνας. 

Το προσωπικό Ασφάλειας και πυρασφάλειας της Ε.Α.Β. είναι εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο, ειδικά για να φυλάσσει, τις εγκαταστάσεις όπου κατασκευάζονται και επισκευάζονται διαβαθμισμένα αμυντικά συστήματα τόσο για τον ελληνικό στρατό, όσο και για ξένους πελάτες, όπως προαναφέραμε. Επίσης το προσωπικό Ασφάλειας της ΕΑΒ, πέρα από την εξειδικευμένη εκπαίδευσή του έχει και άδεια οπλοφορίας για να παρέχει πραγματική ασφάλεια, όπως προβλέπεται από τα διεθνή στάνταρτ σε μία αμυντική πολεμική βιομηχανία.. 

«ΚΑΜΠΑΝΑ» ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ





«Καμπάνα» δυο αγωνιστικών επέβαλλε η ΕΠΣ Βοιωτίας στην Ένωση για τα επεισόδια που είχαν δημιουργηθεί στον αγώνα με τον Κιθαιρώνα. Η ομάδα των Άσπρων Σπιτιών – Αντίκυρας θα εκτίσει την ποινή των δυο αγωνιστικών στους επόμενους εντός έδρας αγώνες με τον Αμβρυσσέα (Τετάρτη 27/3) και με τον ΠΑΟΚ (Σάββατο 6/4). Ως έδρα ορίστηκε το γήπεδο του

Τροχαίο πριν λίγο κοντά στην διασταύρωση Παρορίου




Τροχαίο ατύχημα με τρία οχήματα σημειώθηκε πρίν λίγη ώρα (περίπου στις 8 το απόγευμα) μεταξύ αερογέφυρας Αγίας Παρασκευής και διασταύρωσης Παρορίου. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες....
ένα Ι.Χ αυτοκίνητο με κατεύθυνση από Λιβαδειά προς Λαμία στην προσπάθειά του να προσπεράσει ή να αποφύγει ένα προπορευόμενο τρακτέρ, συγκρούστηκε με νταλίκα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, από Λαμία προς Λιβαδειά, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί πρώτα με την νταλίκα και στη συνέχεια να προσκρούσει και στο τρακτέρ. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με συνέπεια τον τραυματισμό των δύο ατόμων που επέβαιναν στο Ι.Χ. ευτυχώς όχι σοβαρά.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ηττήθηκε ο ΑΣΑΠ -Αποτελέσματα στον 7′όμιλο (20η αγ.)




Την ήττα με το βαρύ σκορ 0-3 ,γνώρισε σήμερα  η ομάδα της Αράχωβας. Στα εναπομείναντα παιχνίδια ,θα κριθεί και η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία και πιο συγκεκριμένα στην επόμενη αγωνιστική που ο Παρνασσός ταξιδεύει στο Πόρτο Χέλι και θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα και σε περίπτωση νίκης παραμένει στην κατηγορία.
Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα αλλά και την βαθμολογία του 7ο ομίλου όπως μας την παρουσιαζει το stoplekto.gr

Απέκλεισαν για 15 λεπτά το Δρόμο προς Αράχωβα και Δελφούς(video).





Στη συμβολική κατάληψη της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς Δελφών για 15 περίπου λεπτά, προχώρησαν οι Λειβαδίτες διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το πανεπιστημιακό τμήμα που λειτουργεί στην πόλη.





Η Λιβαδειά χαρακτηρίζει την πρόταση του σχεδίου Αθηνά κατάφορα άδικη για την Βοιωτική πρωτεύουσα και απαιτεί την ανατροπή της.

Δείτε το video :

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!!!!!


Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης: H νέα ταινία του Στέλιου Κούλογλου



Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και στις κινηματογραφικές αίθουσες, κάνει την επόμενη εβδομάδα η νέα ταινία του Στέλιου Κούλογλου. Με αφορμή την άνοδο της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες εκλογές, το μεγάλου μήκους(90 λεπτά) ντοκιμαντέρ που έχει τίτλο Νεοναζί: Το Ολοκαύτωμα της Μνήμηςερευνά την μνήμη, την λήθη και την ιστορική αλήθεια στην σύχρονη Ελλάδα, μέσα από τα μάτια των μαθητών ενός Λυκείου, στο Δίστομο. Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τις σφαγές των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής και των συνεργατών τους, που θέλουν να πάρουν την ρεβάνς για την ήττα του ναζισμού, 70 χρόνια πριν.


Μια μέρα μετά τις εκλογές του περασμένου Μαΐου, η είδηση κάνει τον γύρο των τηλεοπτικών σταθμών: η Χρυσή Αυγή έλαβε 1.000 ψήφους στα μαρτυρικά Καλάβρυτα και Δίστομο. Δυο πόλεις που σημαδεύτηκαν από τη ναζιστική θηριωδία, παρουσιάζονται να νομιμοποιούν με την ψήφο τους, τους «πολιτικούς απογόνους» των δολοφόνων τους, σύμφωνα με τα ΜΜΕ. Τις αμέσως επόμενες μέρες, στην ερώτηση αν είναι νεοναζί και σχετίζονται με τον Χίτλερ, οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής απαντούν: «οι δημότες στα Καλάβρυτα και το Δίστομο απάντησαν ήδη, με την ψήφο τους». Η ιστορική μνήμη έχει εξασθενίσει ή πρόκειται για μια κατασκευασμένη είδηση;

Παιδικό πρωτάθλημα Βοιωτίας : Ημιτελικοί ποδοσφαίρου το Σάββατο



Το Σάββατο στην Αράχωβα , στις 10 το πρωί,διεξάγεται ο ένας ημιτελικός Βοιωτίας σε παιδικό επίπεδο. 
Η ομάδα της Αράχωβας , υποδέχεται την ομάδα του Ατρόμητου Σχηματαρίου.

Παρνασσός: Χωρίς τρεις βασικούς με Μανδραϊκό





Χωρίς τρεις ποδοσφαιριστές θα αγωνιστεί ο Παρνασσός στο προσεχές παιχνίδι που ακολουθεί με τον Μανδραϊκό. Ο λόγος για τους Τσώνη και Μαχαίρα οι οποίοι έχουν συμπληρώσει κάρτες αλλά και τον Κώστα Γκαλαμέλο.  Κατά τα άλλα η προετοιμασία των νεοφώτιστων συνεχίζεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με την ψυχολογία να βρίσκεται στο ζενίθ μετά τις τελευταίες εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει η ομάδα της Βοιωτίας. Παράλληλα, o Kυριάκος Παντζαρίδης επικοινώνησε με τον τεχνικό του συλλόγου, Γιάννη Πούλο, ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα της Κυριακής τονίζοντας:

«Ο λύκος όσο γυρνάει στον τόπο μας είναι επικίνδυνος.»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙΩΤΩΝ 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Χθες πετύχαμε μια μεγάλη νίκη.
Είναι νίκη όλων των Kαστελλιωτών, νίκη όλου του χωριού.
Δεν υπάρχει κανένας νικημένος Kαστελλιώτης.
Νίκησε η ομόνοια, η σοβαρότητα, η αποφασιστικότητά μας.
Νίκησε το γεγονός ότι είπαμε με το ψήφισμά μας τα πράγματα με το όνομά τους, ίσως για πρώτη φορά, και βάλαμε συγκεκριμένους στόχους.
Νικήθηκε η προσπάθεια εκβιασμού, εκφοβισμού, εμπαιγμού, παραπλάνησης, διχόνοιας, πολιτικαντισμού.
Νικήθηκαν αυτοί που με κάθε τρόπο προκλητικά και ξεδιάντροπα προσπάθησαν να μην πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση.
Νικήθηκαν αυτοί που από υπεύθυνες θέσεις υπέγραψαν την καταστροφή μας.
Δε θα επιτρέψουμε στους ανύπαρκτους και υπονομευτές να εκμεταλλευτούν τη νίκη μας για ιδιοτελείς σκοπούς.
Συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών μέχρι την τετάρτη 20 Μαρτίου ημέρα που θα επιδώσουμε το ψήφισμα στην Άμφισσα όπως έχουμε αποφασίσει.
Να διασφαλίσουμε τη συγκεκριμένη απόφαση αναίρεσης της προηγουμένης από κάθε μελλοντική προσπάθεια επαναφοράς του θέματος.
Ο λύκος όσο γυρνάει στον τόπο μας είναι επικίνδυνος.
Να διεκδικήσουμε την υλοποίηση των άλλων απαιτήσεών μας με βάση το ψήφισμα της συγκέντρωσης το οποίο έχει υπογραφεί από εκατοντάδες χωριανούς μας.
Η προσπάθεια συνεχίζεται.
Όλοι μαζί ενημερωμένοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Όλο το βίντεο από τον τελικό του κυπέλλου Βοιωτίας

39ος Τελικός Κυπέλλου Βοιωτίας 2013
ΑΟ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ - Α.Σ.Α. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ.
ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ 2 - 1
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΟΒΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΚΑΜΕΡΑ ΤΣΑΛΕΖΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 
ΓΙΑ ΤΟ www.viotiashop.gr

Δείτε παρακάτω όλο το βίντεο :


Αράχωβα : Υπό παραίτηση η επιτροπή του Λαογραφικού


Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Εντείνονται οι έλεγχοι στη Βοιωτία για παράνομα σφαγεία αλόγων





Με ένταση των ελέγχων για το ενδεχόμενο ύπαρξης παράνομων σφαγείων αλόγων στη Βοιωτία, απαντά η Περιφερειακή Ενότητα, μετά από σχετικά δημοσιεύματα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Μουλκιώτης, σε επικοινωνία με το ΣΕΙΡΙΟ,ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την Αστυνομία, τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας συνεχίζουν τους ελέγχους τους προς όλες τις κατευθύνσεις καθώς και στα τρία ιπποφορβεία που βρίσκονται στην Κωπαϊδα.
Σημείωσε ακόμη ότι έχει στείλει έγγραφη επιστολή προς την αστυνομία και του δήμους της Βοιωτίας, ζητώντας τη συνδρομή τους ώστε να εντοπιστούν τυχόν παράνομα σφαγεία.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα υπό εισαγγελική διερεύνηση τίθενται οι καταγγελίες για κυκλώματα που κλέβουν άλογα ή αγοράζουν γερασμένα και υποσιτισμένα ιπποειδή, με στόχο να τα μεταπωλήσουν στην Ιταλία ως βοδινό ή αρνίσιο κρέας.

Τάκης Οικονόμου : Η πεζή πορεία του, προς την Αλεξανδρούπολη




Έβδομη ημέρα σήμερα της ΠΟΡΕΙΑΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  του κ. Τάκη Οικονόμου. Ο γνωστός συνδικαλιστής  επέλεξε να πάει πεζός, από την Λιβαδειά στην Αλεξανδρούπολη ,για το συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. που διοργανώνεται στην ακριτική πόλη 22-24 Μαρτίου.
Στην  τεράστια πορεία των 750 χιλιομέτρων, καθημερινά βρίσκει άτομα που συμπαραστέκονται σε αυτήν την ομολογουμένως πολύ δύσκολη προσπάθεια που κάνει ώστε να μαθευτεί -όπως δήλωσε  και ο ίδιος-το συνέδριο.
Σήμερα ο κ. Οικονόμου, βρίσκεται έξω από την Κατερίνη. Θα κοιμηθεί το βράδυ στον Μακριγιαλό. Αύριο απόγευμα θα φτάσει Θεσσαλονίκη και θα έχει συνάντηση για να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕΛ που κάνουν αυτοδιαχείριση... Την Κυριακή είχαν πάει για να συμπαρασταθούν μαζί του στο Κιλελέρ ο Γιάννης ο Σταθάς με τον κ. Καρβούνη από το εργατικό κέντρο... Ενώ σήμερα έχουν πάει να τον δουν ο πρώην πρόεδρος του σωματείου ,

Ανάθεση μελέτης προστασίας για τμήμα Εθνικής Οδού Αράχωβας - Δελφών στο ύψος του Αρχαιολογικού χώρου Δελφών




Η εκπόνηση μελέτης, με ανοικτή διαδικασία, με τίτλο: «Μελέτη Προστασίας από καταπτώσεις σε τμήμα της Εθνικής Οδού Αράχωβας – Δελφών, στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου Δελφών» ανατέθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρου Καλογιάννη.



Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην Εθνική Οδό, στο ύψος της Κασταλίας Πηγής, σε μήκος ενός χιλιομέτρου περίπου, παρατηρούνται συχνές πτώσεις βράχων. Οι σχεδόν κατακόρυφες κλίσεις των πρανών στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, σε συνδυασμό με τη μακροχρόνια δράση διαβρωτικών παραγόντων έχει οδηγήσει σε χαλάρωσή τους με αποτέλεσμα να εμφανίζονται συνεχείς αποκολλήσεις και καταπτώσεις βράχων.

Το βίντεο από τον τελικό κυπέλλου Βοιωτίας

Δείτε παρακάτω τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον τελικό κυπέλλου Βοιωτίας:


Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Τελικός ποδοσφαίρου Βοιωτίας Επαμεινώνδας-Παρνασσός-Πλούσιο φωτορεπορτάζ

viotiashop


Τελικός ποδοσφαίρου Βοιωτίας Επαμεινώνδας-Παρνασσός-Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Όλο το βίντεο του αγώνα σε αναμονή. Απολαύστε μιάμιση ώρα βίντεο με όλες τις φάσεις του αγώνα από το πρώτο λεπτό.
















Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ: ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ





Ο Επαμεινώδας είναι ο νέος κυπελλούχος Βοιωτίας για την περίοδο 2012-13. Η ομάδα των Λεύκτρων έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι κέρδισε 2-1 τον Παρνασσό Αράχωβας και κατέκτησε το κύπελλο. Ο Τζίκας στο 29* άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0 και στο 77* 0 Παπαναστασίου έκανε το 2-0 για να μειώσει στο 86* σε 2-1 ο Παπαχαραλάμπους.

Να τονίσουμε οτι αυτό το κύπελλο είναι το πέμπτο που κατακτά η ομάδα των Λεύκτρων.


Φάσεις & Γκολ

4* Ο Τζίκας ξέφυγε της επιτήρησης των αμυντικών, μπήκε πλάγια στην περιοχή κι έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από την γραμμή του τέρματος του Δημητρά και κατέληξε πλάγιο άουτ.

11* Ο Κουτσοδήμος από 25 μέτρα έπιασε ένα ξαφνικό δυνατό σουτ αλλά δεν αιφνιδίασε τον Δημητρά που με διπλή προσπάθεια έδιωξε τη μπάλα.

14* Ο Αλαφογιάννης θα βγάλει μπαλιά τρύπα στον Μίχα που θα μπει μόνος στην περιοχή και φάτσα με τον Αναστασίου θα κάνει το πλασέ αλλά η μπάλα θα κτυπήσει το οριζόντιο δοκάρι.

29* ΓΚΟΟΛ. Ο Φώτης Λάμπρου βγάζει πολύ ωραία κάθετη μπαλιά στον Τζίκα που θα προχωρήσει και με ένα υπέροχο πλασέ θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Δημητρά κάνοντας το 1-0.

34* Ο Παπαχαραλάμπους από 30 μέτρα έπιασε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Αναστασίου.

42* Ο Γιάννης Λάμπρου βρήκε σε πλεονεκτική θέση από δεξιά τον Κοτώρο, αυτός μπήκε έκανε από πλάγια το πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Δημητρά.