Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Δελτίο τύπου για το ΕΠΑΛ Άμφισσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΘΕΜΑ: «Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας στον Υπουργό κο Αρβανιτόπουλο για το Ε.Π.Α.Λ. Άμφισσας» 

Διευκρινιστική επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κο Αρβανιτόπουλο, απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή, σχετικά με το Ε.Π.Α.Λ. Άμφισσας. 

Στην επιστολή της η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει: 

«Στην απάντηση σας σε ερώτηση της Βουλευτού κας Ασπασίας Μανδρέκα αρ. ερωτ. 8235/8-3-2013 που αφορούσε το ΕΠΑΛ Άμφισσας, αναφέρετε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αρμόδια για τη σχολική στέγη σε συνεργασία με τις οικείες Περιφέρειες». 

Επειδή με την φράση «οικείες περιφέρειες» έγιναν αναφορές στην αιρετή Περιφέρεια, θα ήθελα να διευκρινίσουμε ότι: 

Η αρμοδιότητα με βάση τον Ν. 3463/2006 (άρθρο 75) για την κατασκευή, διαχείριση και βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών του εθνικού συστήματος της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Παιδείας και ιδιαίτερα η συντήρηση, η καθαριότητα και η φύλαξη των σχολικών κτιρίων, ανήκει στους Δήμους. 

Επίσης σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010 (άρθρο 94 παρ.4) και Ν. 3870/2010 (άρθρο 18 παρ.10ζ) η απαλλοτρίωση οικοπέδων για τις ανάγκες της σχολικής στέγης, καθώς και η ανέγερση σχολικών κτιρίων ανήκει και αυτή στους Δήμους . 

Επομένως η αιρετή Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα ούτε στην συντήρηση ούτε στην ανέγερση πλέον των σχολικών μονάδων. 

Πιθανολογώ ότι στην απάντηση σας εννοείται την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας που ασκεί έλεγχο εποπτείας στους Δήμους». 

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Θα παραμένουν αναρτημένα, εφ' όσον είναι κόσμια.