Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Αποφάσεις Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1

ΘΕΜΑ: «Αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου για τη Φωκίδα»

Στη συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η προέγκριση των πιστώσεων, μέχρι και την κατάρτιση των συλλογικών αποφάσεων προκειμένου να συνεχιστούν να εκτελούνται τα έργα, στα προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων που χρηματοδοτούνται από το Ε.Σ.Π.Α. και τους Εθνικούς Πόρους:
1. Αποπεράτωση κτιριακών εγκαταστάσεων παραρτήματος του Τ.Ε.Ι. Λαμίας στην Άμφισσα με πίστωση 700.000,00€
2. Βελτίωση ύδρευσης Τ.Δ. Λιλαίας, με πίστωση 250.000,00€
3. Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Δ.Μαριολάτας, με πίστωση 100.000,00€
4. Επιχορήγηση της Αναπτυξιακής Φωκικής Α.Ε. για τη λειτουργία του ιατροκοινωνικού κέντρου στο πλαίσιο του Σχεδίου «Νέες ευκαιρίες απασχόλησης στο Νομό Φωκίδας» με πίστωση 28.000,00€
5. Κατασκευή Ε.Ο. Άμφισσας – Λιδωρικίου (από Αγία Ευθυμία έως διασταύρωση νέων φυλακών) με πίστωση 2.350.000,00€
6. Επείγουσα αποκατάσταση αστοχιών στα πρανή του επαρχιακού δρόμου Μοναστηρίου – Μανάγουλης του Δήμου Ευπαλίου με πίστωση 600.000,00€
7. Ολοκλήρωση μελετών της Ε.Ο. Άμφισσα – Λιδωρίκι στο τμήμα Μαλανδρίνο – Λιδωρίκι, με πίστωση 150.000,00€
8. Για τον Τεχνικό Σύμβουλο του Ολοκληρωμένου Ε.Π. Ανάπτυξης Ορ. Όγκων Ν. Φωκίδας, πίστωση 52.789,19€
9. Μελέτη  Περιφερειακού δρόμου Λιδωρικίου, με πίστωση 74.402,64€
10. Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δήμου Δεσφίνας Ν. Φωκίδας με αύξηση προϋπολογισμού κατά  11.500,00€
11. Εγκρίθηκε η ένταξη έργου με τίτλο «Καταπολέμηση κουνουπιών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το έτος 2013» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με πιστώσεις Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων με προϋπολογισμό και πίστωση 600.000,00€.

Επίσης, ψηφίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω θέματα:
 Η παράταση προθεσμίας περαιώσεως της μελέτης: «Τοπογραφικές εργασίες αναδασμού πεδιάδας Μόρνου», μέχρι 31 – 12 – 2013.
 Η Οριστική παραλαβή της μελέτης: «Γεωτεχνικές έρευνες για την ολοκλήρωση μελετών της Ε.Ο. Άμφισσα – Λιδωρίκι στο τμήμα Μαλανδρίνο – Λιδορίκι».
 Η παραλαβή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων: «Μελέτη αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου Δ. Λιδωρικίου» καθώς και την παραλαβή του Γ’ Σταδίου της «Μελέτης αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου Δ. Λιδωρικίου». Το συγκεκριμένο στάδιο περιλαμβάνει την οριστική υδραυλική μελέτη δικτύων μεταφορά και αποθήκευσης, την οριστική ηλεκτρομηχανολογική μελέτη και την οριστική μελέτη (υδραυλικής – Η/Μ – Χημικοτεχνικής) Ε.Ε.Λ.
 Η έγκριση της «Οριστικής μελέτης και Μ.Π.Ε. της οδού Ερατεινής – Ε.Ο. Άμφισσας – Λιδωρικίου» και ο 2ος Συγκριτικός Πίνακας καθώς επίσης και η παράταση της προθεσμίας του συνόλου της μελέτης μέχρι 30 – 06 – 2013.
 Η παράταση των προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους Δελφών και Δωρίδας μέχρι 31 – 12 – 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2
ΘΕΜΑ: «Ορίστηκαν οι εκπρόσωποι της Φωκίδας στις Επιτροπές αρμοδιότητας Λιμενικών Αρχών»

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας ορίστηκαν για την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας οι εκπρόσωποί της στις επιτροπές του Υπολιμεναρχείου Ιτέας και του Υπολιμεναρχείου Γαλαξιδίου.
Οι επιτροπές αφορούν η μεν πρώτη τον «χαρακτηρισμό χώρων ως πολυσύχναστων ή μη, για να θεωρηθούν ή όχι λουτρικές εγκαταστάσεις» καθώς και για θέματα «έκδοσης αδειών εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής», και η δεύτερη «θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων».
Ως εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας ορίστηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος Μπεχλιβανίδης Παναγιώτης και αναπληρωτής ο περιφερειακός σύμβουλος Παπαθανασίου Κωνσταντίνος.

       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Θα παραμένουν αναρτημένα, εφ' όσον είναι κόσμια.